Novotel'de düzenlenen toplantıya TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar ile çevre il ve ilçelerin Ziraat Odaları başkanları katıldı.

img_7570.jpg

Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tarım ve çiftçinin ülke için önemini vurgulayarak, "Tarımda iyi noktalara geldik, dünyada 7'nci sıralara kadar ulaştık. Bu güzel bir rakam. Tarımımızın çok daha ileri gitmesi hedef ve arzumuzdur. Tarım ürünleri ihracatımız 14-15 milyar dolara ulaştı. Gönlümüzün arzu ettiği makineli tarıma geçebilmektir. Tarımla, hayvancılıkla, ziraatla uğraşan insanlarımıza her türlü desteği vermek mecburiyetindeyiz. Çalışmalarımız alan bazlı destekte devam ediyor " dedi.

ARZU: TÜRKİYE'Yİ TARIMDA 7'NCİLİĞE TAŞIDIK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu da, hedefin Türkiye'yi dünya ülkeleri arasında zirveye taşımak olduğunu ifade ederek, "Hedefimiz 2023'de ekonomik açıdan 10'nculuğa gelmek. Tarım Bakanlığı olarak bunu erken başardık. Türkiye'yi dünyada tarımdan 11'incilikten 7'inciliğe taşıdık. Tarımda 5 sıraya gelmek öncelikle hedefimizdir" diye konuştu.

i21.jpg


ALAN BAZLI GELİR DESTEĞİ DEVAM ETMELİ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise, alan bazlı gelir desteği uygulamasının devam etmesi gerektiğini söyledi. Şemsi Bayraktar, "Alan bazlı destek, hem göçün önlemesi, hem de ürünümüzün değer bulması açısından önemlidir. Çayda kaçakçılığın süratle önüne geçilmelidir. Çaykur kapatılmamalı, desteklenerek rehabilite edilmelidir" açıklamasında bulundu.

Anayasa Toplantısı için Trabzon'a gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek de kısa bir konuşma yaptı.

66.20120407145225.jpg

Tarımın önemine değinen, ailesinin de çiftçi olduğunu anlatan TBMM Başkanı Çiçek, "7 çocuklu, 11 nüfuslu bir aile olarak tarımdan geçimimizi sağladık. Tek okuyan çocuk da bendim "dedi.