TBMM Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Miraç Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında, tüm İslam Aleminin kandilini kutladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Balta yayımlanan mesajında, Miraç Kandilinin önemine değinerek, “13 Nisanı, 14 Nisana bağlayan gece Miraç Kandilidir. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

Hikmetlerle ve sırlarla dolu bir yolculuk olan Miraç, aynı zamanda insanın kendi iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuktur. Biz müminler için arınma ve tertemiz olarak Allah’a yönelme anlamına gelen Miraç Kandili rahmet ve lütuflarla doludur. Bu mübarek geceyi fırsat bilerek manevi açıdan en güzel şekilde değerlendirmemiz gerekir.

Bu gece idrak ettiğimiz kandil vesilesiyle, geçmişimizin muhasebesini yaparak geleceğimizi daha aydınlık kılabilirsek, sadece çevremizdeki insanlara değil, herkese sevgi ve dostluk penceresinden bakarsak, bize sunulan bu fırsatı iyi değerlendirmiş, birey ve toplum olarak Miracı gerçekten anlamına uygun idrak etmiş oluruz.

Dünyanın ve insanlığın geleceği için, refah yaşama ve ekonomik kalkınma çabası kadar, manevi ve kültürel değerlerin muhafazası da büyük önem taşımaktadır. Manevi değerlerimizle gelecek kuşaklara aktardığımız kültürümüz, yeni nesiller inşa edecek, toplum hayatımızın ahenkli ve sağlam bir şeklinde devam etmesini sağlayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Tüm hemşerilerimin Mübarek Miraç Kandilini tebrik eder, şehrimize ülkemize hayırlar getirmesini, İslam âleminin birlik ve beraberliğine, tüm insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.