61SAAT HABER SERVİSİ - 
Ümraniye Belediyesinin hukuksuz bir şekilde parka el koyduğunu ifade eden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, parkın Trabzonlular Parkının yeniden TİAB’a verilmesini  istedi. 

31 Mart Yerel Seçimlerinden önce AK Partili Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın derneği ziyaret ettiğini ve parkta asılan Trabzonspor bayrağı için, “Buradan indirilemez” dediğini ifade eden Kaya, seçimden sonra ise belediyenin parka el koyduğunu ifade etti. 



Kaya, “Trabzonlu Bürokratlar ve İş adamları Derneğimizin 10 yıl önce Orman Bakanlığından kiralayarak 5 milyon dolar yatırım ile İstanbul’un halka açık mesire alanlarından biri haline getirdiği Trabzon Park’a AKP’li Ümraniye Belediyesi tarafından el konulmuştur. Seçimden önce derneğimize yaptığı ziyarette “kimse Trabzonspor bayrağını buradan indiremez” diyen Belediye Başkanının Trabzonluları yok sayarak ve hukuka aykırı şekilde bu alanı derneğimizin elinden almasını asla kabul etmiyoruz” dedi. 


Trabzon Parkın derneğe verilmeden önce kanunsuz işlerin döndüğü başı boş bir ormanlık alan olduğuna dikkat çeken Kaya, “Geçmişte uyuşturcunun fuhuşun kanunsuz işlerin döndüğü başı boş halde ki ormanlık alanın derneğimizin gayretleriyle bugün kültürel amaçlarla kullanılan güzide bir tesis haline dönüştüğünü herkes biliyor. Ümraniye belediye başkanını hukuksuz, maksatlı ve siyasi tutumundan vazgeçmeye ve bu yanlıştan dönmek çağırıyoruz. Trabzon Park kirasını zamanında ödeyen ve ormana gözü gibi bakan Trabzonlu Bürokratlar ve İş Adamları Derneğine yeniden tahsis edilmelidir” ifadelerini kullandı.