Trabzon Valiliğinde yapılan görüşme ve  toplantıda söz alan Türkiye-Endonezya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Adnan Günnar, Endonezya halkıyla çok iyi ilişkilerinin olduğunu, bu vesileyle ikili ticaret hacmimizin daha fazla artmasını arzu ettiklerini, iş birliğimizin daha da güçlendirilmesini arzu ediyoruz dedi.

İki ülke arasındaki dostluğun artması ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi anlamında gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda Organize Sanayi bölgelerimiz ve iş insanlarımızla birlikte ticari ilişkilerde Sayın Valimizle birlikte her türlü desteği vereceğimizi bilmenizi istiyorum. Trabzon tarımı, sanayisi ve limanı ile oldukça önem arz eden şehrimizdir. Endonezya Büyükelçimizin Trabzon’u önemsiyor olması bizleri oldukça mutlu etti. 

Endonezya Büyükelçisi de misafirperverliklerinden dolayı duydukları memnuniyetlerini ifade ederek; ‘’Trabzon tersanesi ve limanı ile oldukça önem arz ediyor. Ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi noktasında Sayın Vali ve Sayın Milletvekili Dr. Adnan Günnar beyin de destekleriyle kardeş Müslüman ülke Türkiye ve Trabzon’la birlikte ikili ilişkilerimizi geliştirmeye her zaman hazırız’’ dedi.