Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanlarından Necmettin Karaduman, Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül,  Vakıf üyelerinden Mustafa Duman ile birlikte Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarete Gültekin Çizgen, Sıtkı Hacısalihoğlu, Mahmut Ören ve Genel Sekreter Hakan Gürhan’da katıldı.

Görüşmede, Trabzon’un kültür ve sanat kimliğinin daha da geliştirilmesi yönünde çalışmaların gündeme geldi. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışmalarını gerçekleştirdiği Trabzon Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün kurulması yanı sıra Trabzon Kent Müzesi oluşturulması kapsamındaki raporları görüşüldü.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanlarından ve Trabzon milletvekillerinden Necmettin Karaduman,  Trabzon’un çok zengin bir tarihi olduğunu dile getirdi. Kültür ve sanatta ülkeyi ileriye taşıyan değerlere sahip olduğunu, bugünde bu değerleri koruma ve daha ileri taşımasının bir sorumluluk olduğunu kaydetti. Yeni kuşaklara ve özellikle ilimize gelecek olan yerli ve yabancı turistlere bu Trabzon değerlerinin müze ve benzeri etkinlikler ile aktarılmasının önemine dikkat çekti.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Vakfı’nın çok başarılı çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek, “ İlimizin kültür ve sanat alanındaki geçmiş birikimi geleceğe aktarabileceğimiz oluşumlara ihtiyacım var.  Bu kentte yetişen bütün değerlerin ortak bir birliktelik ile Trabzon’u hak ettiği noktaya ulaştırabilecektir. Odamızın öncülüğünde alınan Trabzon’un tarihi eserlerinin kent merkezinde tarihi bir yapıda müze olarak sergilenmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Aynı şekilde yine 1912 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde Trabzon’da yapılmış olan ülkemizin ilk opera binası yeniden yapılarak, Trabzon Opera ve Bale Müdürlüğü olarak açılması yönünde çalışmalarımız var. Bu projeler el birliği ile hayata geçebilecek projelerdir.” dedi.

Ankara’da faaliyetleri sürdüren Trabzon Vakfı Başkanı Bilgin Aygül’de,  TTSO’nun girişimlerinin oldukça yerinde olduğunu kaydederek, özellikle Trabzon bir müzeler şehri olması konusunda atılan adım çok yerinde bulduğunu vurguladı. Bu projenin, birçok Trabzonlu tarafından da sahiplendiğini ve destek verilmek istendiğini belirterek bu çalışmanın Trabzonluları kucaklayacak bir vakıf üzerinden yürütülmesinde fayda olduğunu aktardı.