Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıların ardından, Gümüşhane Milletvekili ve komisyon üyesi Doç.Dr. Kemalettin Aydın, misafirlerini kendi köyü olan Torul ilçesine bağlı Zigana Köyünde konuk etti. Müşterilerine açık çay vermemesiyle bilinen Servet Eroğlu’na ait köy kahvehanesinde dinlenen grup, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Temmuz ayında odun sobası başında ısınmanın farklı bir deneyim olduğunu ifade eden milletvekilleri Gümüşhane’nin güzelliklerine hayran kaldıklarını söylediler.



Köylüler tarafından kendilerine ikram edilen kuru ekmek ve yoğurdu yiyen ve üşüyen milletvekilleri soba başında sohbet edip çay içtiler. Milletvekillerinin köy bakkalı ziyareti sırasında Aydın’ın “Burası da bizim süpermarketimiz” esprisi ise gülüşmelere neden oldu.

Zigana Köyü Güneş Sanat Merkezini de gezen üyeler, burada sanatçı Azmi Aytekin ile sohbet etti. Sanat Merkezinde bulunan kökler, soyut resimler ve binanın yapılışı hakkında bilgi alan Milletvekilleri daha sonra Trabzon’a hareket etti.