Trabzon havalimanında Giresunlu yolcuların çektiği servis sıkıntısı ilk kez Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Giresun’dan Trabzon havaalanına giden yolcuların servis araçlarının havalimanı dışında durdurularak içeri alınmaması ve yolcuların bu sebeple mağdur edilmesi konusunda yerinden yaptığı konuşmada TBMM Genel Kuruluna şu şekilde seslendi:





"Sayın Başkan, Giresun’dan Trabzon Havalimanına yolcu taşımacılığı yapan TÜRSAB ve D2 yetki belgeli bir firmanın araçlarının, havaalanının girişinden içeriye alınmaması sonucunda yolcular, bagajlarıyla birlikte yaklaşık 1 kilometre yürümek zorunda kalıyor. Bu sebeple uçağını kaçıran yolcuların şikâyetlerini duyuyorum. Havalimanında görev yapan güvenlik güçlerinin başka bir firmanın kolluk gücü gibi kullandırılması, onların yolcu taşımacılığından elde edecekleri kârı artırmak ve rakip firmaları aradan çıkarmak gibi bir göreve zorlanmaları kabul edilemez bir durumdur.





Bu hususta, yetki sahibi olanların görev ve sorumluluk bilinci içinde davranmaları gereğini paylaşmak istiyorum. Teşekkür ederim. "