Ortahisar Belediyesi meclis üyesi ve kent konseyi eski başkanı Mustafa Yaylalı'dan T.C önerisini reddedenlere  teşekkür etti.

Eski Başkan Yaylalı'nın açıklaması şu şekilde;

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Aralık 2019 tarihinde gündeminde bence "hâdsizce davranılarak verilmiş" bir önergenin görüşülmesi sırasında meclis üyelerinin yaptıkları konuşmaların herkes tarafından tekraren izlenmesini öneririm. Değerlerimizi siyasete alet edip yetkisi olsun veya olmasın her platformun bu şekilde kullanılmasını doğru bulmuyorum. Şehrimizde de bu konudaki olumlu veya olumsuz tüm tepkilerin aşağıda paylaştığım hassasiyetlerle ele alınmasını beklerim. Aynı hassasiyeti paylaştığımızı mutlulukla gözlediğim AK PARTİ ve MHP'li meclis üyesi arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.

"Sayın Başkan, 
Kıymetli Meclis Üyesi arkadaşlarım,

Hepimizin malûmu olduğu üzere insan, değerleri ve değerlileri için yaşar. Değerler, kaybedildiğinde geri gelmeyecek, kişinin hem kendi hem de etrafı açısından tartışılmaması gereken unsurlardır. Tartıştığınız veya tartıştırdığınız ne varsa, bu sizin değeriniz veya değerliniz değildir. Türk Milleti'nin tarihten bugüne vazgeçilmez özelliği de hiçbir şekilde değerlerimizi ve değerlilerimizi tartıştırmamış olmasıdır. 
Ailemiz, vatanımız, bayrağımız, milletimiz, devletimiz ve kısaltması üzerinden önerge verilen Türkiye Cumhuriyeti ibaresi de bizim değerlerimizdendir ve hiçbir ortamda tartışılmasını doğru bulmayız. 
Değerlerimiz için gereken ne ise bu necip milletin her ferdi, yetkisi ve konumu çerçevesinde kimsenin gündeme getirmesine izin vermeden mutlaka yapar, yapacaktır.
Bu çerçevede önergenin verilmesini bile doğru bulmuyor, bunu değerlerimiz üzerinden gündem oluşturmaya yönelik bir davranış olarak algılıyor ve komisyonun (meclisin yetkisi olmadığı) kararının da ötesinde önergenin ilgilisine iade edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Konunun da bizim gibi değerleri üzerinde hassas olan bir şehirde tartıştırılmasını zûl görüyor, burada ivedilikle kapatılmasını, bunun dışında hiçbir şekilde ele alınmamasını bekliyor, saygılar sunuyorum."