Vali Dursun Ali Şahin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ndeki incelemeleri sırasında basın mensuplarının ilimize kurulması planlanan teleferikle ilgili, Kültür ve Turizm Bakanımızın olumsuz görüş açıkladığını belirterek, konuyla ilgili düşüncelerini sormaları üzerine konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. 

Vali Şahin, Sayın Bakanımıza konuyla ilgili Gemiler Çekeğinde teleferik kurulacak alanı göstererek bilgi verdiğini, bunun üzerine Sayın Bakanımızın projeyi uygun gördüğünü, herhangi bir olumsuzluğun olmadığını söyledi.
 Vali Şahin “Sayın Bakanımız teleferiğin o binaların üstünden geçilerek kaleye ulaşmasına hoş bakmıyor. Zeytinlik Mahallesindeki incelemeden Valiliğe giderken Gemiler Çekeğinde durarak teleferik kurulacak yeri gösterdim.  Şimdi bu durum farklı dedi. Binaların üstü hakikatten hiç hoş değil. Bu binaların üstünün gözükmesini istemediği içindir. Ordu’da sizde görün bir bakın, üstünden geçin. Kullanılmayan her şey binanın üzerine atılmış. Binaların üstü moloz deposu veya eski, kullanmadığı her şeyin deposu olarak kullanıyor. Her geçende orayı görüyor. Tabii ki fiziki güzellik önemli. Fiziki güzelliğin önemli olduğunu Bakan Bey’de vurguladı ve Gemiler Çekeği’ne inince tamam, buradan sözüm yok, dilediğin gibi yapabilirsin dedi. Hatta daha önce projeyi bana gönder demişti. Konuyu anlatınca ve yerinde görünce projeyi göndermene gerek yok, sen yapabilirsin diye söyledi. Teleferik konusunda şu anda bir aksama yoktur. Çünkü öyle bir şey olursa zaten Ordu’da var. Vatandaş niye Giresun’da yok diye haklı olarak soracaktır. Bizde onun haklılığına cevap olarak inşallah önümüzde ki yıl, bu vakit benim hedefim teleferikle Adaya gitmek, kaleye çıkmak. Önümüzdeki yıllarda eğer güzel bir uygulama yapabilirsek Gedikkayasına güzel günü birlik tesisler kurabilirsek oraya da Kaleden teleferikle gidişi inşallah sağlayacağız.
 Giresun’un geleceği hep güzele doğru gidiyor. Zaten de öyle olmalı. Güzellikler güzellikleri çeker. Kötülükler de hep kötülükleri çeker. Biz inşallah kötü bir şey olacağına inanmıyoruz. Böyle istenmeyen bir şey olacağına da inanmıyoruz. Çünkü bu istenmeyen ve loş olmayan durumlar hep birbirini kovalar. Temenni ediyorum ki o durumlar bizim ilimizde olmayacak. Her gün daha güzele daha mükemmele doğru gideceğiz” şeklinde konuştu.
Öte yandan Trabzon’da da dillendirilen teleferik projesi ile ilgili ise şuana kadar her hangi bir girişim yapılmazken ne olacağı ise merak konusu.