61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi Belediye Başkanı Ramis Uzun, belediyenin borç yükü ile ilgili 61saat’e konuştu. Daha önce yaptığı Belediyenin borç yükünün yüksek olduğu ve çalışanların maaşlarının ödenmediği şeklinde ki açıklamaları hatırlatılan ve son durum sorulan Uzun, bir düzelme olmadığını ifade etti.

TELEFERİK BELEDİYEYİ BATIRDI!

Uzun, “Uğraşıyoruz. Bizi bu noktaya bizi getiren geçtiğimiz dönemde yapılan maalesef teleferik yatırımıdır. Beşikdüzü Belediyesi, teleferik ve ona bağlı makine park alımlarıyla beraber İller Bankasına anormal şekilde borçlandırıldı. Bu borçlanma dolayasıyla teminatlı kredi kullanıldı.

İLLER BANKASINDAN 1 KURUŞ KASAYA GİRMİYOR

Biz göreve geldiğimiz andan itibaren İller Bankasından 1 kuruş dahi kasamıza girmedi. 2,5 seneden beri neler çektiğimizi biz biliyoruz. Bütün Belediyelere, iller Bankasından nüfuslarına göre pay gelir. Bizim payın tamamı o borçlara gidiyor.

TELEFERİĞİN DEĞERİ 200 MİLYON TL

Teleferik derseniz, Beşikdüzü Belediyesinin kapasitenin çok üzerinde bir yapı. Ancak nihayetinde yapıldı. Bugün ki değeriyle 200 Milyon TL’nin üzerinde. Yapıldı ama Beşikdüzü Belediyesinin bunu işletecek kabiliyeti yok. Bunu Büyükşehir Belediyesinin alması ve çürümeye terk edilmemesi gerekiyor. Nihayetinde milli servet. 2,5 senedir görüşüyoruz. Onlar bir takım hazırlık içindeler ama henüz sonlanmadı.

TELEFERİK SÖZLEŞMESİ GEÇEN YIL FESHEDİLMİŞTİ

Şu anda çalışmıyor. Geçen sene işletmeci yürütemedi. 1 Ekim’de feshetmiştik. Ondan sonra böyle devam ediyor.
Önceki dönemin bizim üzerimize bıraktığı ağır yük, ağır bir sorumluluk var. Bizde önünü açmak için her türlü girişimde bulunuyoruz” dedi. 

94 İŞÇİNİN, 3 AYDIR MAAŞI ÖDENMİYOR

Belediyede çalışan 94 işçinin 3 aydır maaşlarının ödenmediğini de kaydeden Başkan Uzun, “Şu anda 3 aylık personelimize maaş ödeyemedik. Anlatıyorum bunu her yerde. Kiminin okula gidecek çocuğu var, kiminin telefonu, kiminin elektriği kesik. Bunu her yerde söylüyorum. 94 personelimiz var.

TÜRKİYE’NİN NÜFUSUNA GÖRE EN BORÇLU BELEDİYESİ

Türkiye’nin nüfusuna göre en borçlu belediyesi Beşikdüzü Belediyesi. Elimizden gelen bütün mücadeleyi veriyoruz. Göreve geldiğimizde 114 Milyon TL borcu vardı. Şu anda 112 Milyon TL. Bu arada da 3,5 Milyon TL’de ayrı para ödedik. Bizim su gelirimiz yok. Emlak gelirimiz var. Bir de teleferik feshedildikten sonra teminatlarına el koyduk. Onlarla döndük. Maalesef durum bu şekilde” dedi.