Trabzon POMEM Müdürü Metin Sevil’i yönetim kuruluyla birlikte makamında ziyaret eden Altunbaş, Türk Polis Teşkilatı’nın Türk Milletinin can ve mal güvenliğinin temininde, huzurunun sağlanmasında önemli bir görev üstlendiğini ifade ederek, “Türk Polis Teşkilatı 15 Temmuz sonrası içerisindeki hainlerden arındırıldıktan sonra daha güçlü bir yapıya bürünmüştür. Teşkilatta yaşanan 30 bine yakın ihraç ve 12 bin civarındaki açığa alma Türk polisinin gücünü zayıflatmamış aksine çürüklerin çıkarılarak daha da sağlamlaştırılmasını sağlamıştır. Nitekim POMEM’lere sürekli yapılan alımlarla birlikte ihraçlar öncesi mevcut olan sayıya ulaşılmıştır. Bu anlamda özverili ve titiz bir çalışma ortaya koyan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya da şükranlarımızı ifade etmek isteriz” diye konuştu.

POLİS GÜNÜNÜ KUTLADI

Trabzon POMEM’in 28 dönümlük bir alan üzerine kurulu olduğunu ve bu alanın daha da genişletebileceğini söyleyen Altunbaş, “Daha önce Pelitli’de yer alan okulumuz Esiroğlu’na taşınarak daha geniş bir alan üzerine kurulmuş oldu. Ancak mevcut 25 dönümlük alana 15 dönümlük bir alanın daha istimlak yapılarak katılması söz konusu olabilir. Mevcut kapasitenin 400’den daha üst seviyelere çekilmesi, atış poligonunun ve eğitim alanının geliştirilmesi ile okulun çevre güvenliğinin sağlanması adına böyle bir adım atılabilir. Bizler her daim devletimiz ve milletimizin savunucusu olan güvenlik güçlerimizin yanındayız. Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle tüm polislerimizin gününü kutlar, şehitlik mertebesine ulaşan polislerimize Allah’tan rahmet dilerim” dedi. 

MEVLİD VE ŞEHİTLİK ZİYARETİ

POMEM Müdürü Sevil, Altunbaş’a ve yönetim kuruluna ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti. Altunbaş, ziyaretin ardından Trabzon Sülüklü Garnizon Şehitliği’ni ziyaret ederek şehitler için dua edip karanfil bıraktı. Ardından, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İskender Paşa Camii’nde okutulan Mevlid-i Şerif’e katılarak Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik ile birlikte vatandaşlara pilav ve kavurma ikram etti.