Trabzonlu hemşerimiz Adem Kılıç'ın yönetmenliğini yaptığı Türkiye'nin dört bir yanında 194 ayrı salonda gösterime giren ve 3 haftadır gişe ve hasılat rekoru kıran Trabzon'un filmi Sümela'nın şifresi Temel 3. haftasında, dünyaca ünlü sinema oyuncusu Robert Downey'in oynadığı Sharlock Holmes filmini ikiye katladı. Sümela'nın Şifresi temel filmi 3 haftada Türkiye'de 850 bin izleyiciyle buluşurken Sharlock Holmes'in izleyici sayısı ise  469 bin olarak tespit edildi.

Filmin Yapımcı Yönetmeni Adem Kılıç bu büyük başarıda katkısı olan tüm Trabzonlulara, Karadenizlilere ve Türkiye'ye teşekkür ederek, 'İzleyicimiz bu izlenme oranları ile üzerimizdeki sorumluluğu kat kat arttırmıştır. Tüm izleyenlerimize ve destekçilerimize teşekkürü bir borç bilirim. Hepsine canı gönülden teşekkür ederim. Bize verdikleri bu güven ile daha başarılı işlere imza atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Türkiye'de vizyona giren filmlerin istatistiklerini en sağlıklı şekilde tutan www.boxofficeturkiye.com sitesinden filmlerin izlenme oranlarını sıcağı sıcağına takip edebilirsiniz.