Uluslararası Nakliyeciler Derneği Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer,  Tunceli Pülümür'de şehit olan Necmettin Yılmaz öğretmenin şehit olduğu noktada öğretmenin resmini ve Türk Bayrağını asarken 19 Temmuz 2017'de kurşun yemişti. 

Kurşun attığı iddia edilen ve silahlı terör örgütüne üye olmaktan yakalanan sanık İ.T.'nin dün Tunceli'de görülen davasına katılan Özer, "Ben bu davaya katılmak için Trabzon'dan geldim. Silahlı terör örgütüne üyelikten yargılanan sanık bana ateş etmedi  beni tanımaz Bayrağımıza ateş etti Bayrağımızın dalgalanmasını hazmedemeyenler bilmelidirlerki bu vatan topraklarında bu bayrağın dalgalanmasını kimse engelleyemeyecektir. Ben bunu söylemek için Trabzon'dan geldim. Bir şekilde kandırılarak dağa çıkanları kazanmak için bir çok şey yaptım. Bu kişilerin kazandırılmasından yanayım" dedi. 

Öte yandan tutuklu bulunduğu Elazığ Ceza İnfaz Kurumundan SEGBİS aracılığı ile davaya katılan sanık İ.T.'nin ceketine Türk Bayrağı rozeti taktığı dikkatlerden kaçmadı.