Trabzon'un Maçka ilçesinde geçtiğimiz Ağustos ayında 16 yaşındaki Eren Bülbül ile Jandarma Astsubay Ferhat Gedik'i şehit eden terörist grup içerisinde yer aldığı belirlenen ve önceki gün Giresun’un Dereli ilçesi Kulakkaya Yaylası'nda yakalanan 'Aram' kod adlı PKK'lı terörist Mustafa Tolucan'ın yakalanmasını sağlayan ve PKK'lı teröristi kahvehanesinde fotoğraflayarak güvenlik güçlerine ihbar eden Kemal Ç., yaşananları anlattı.

Başına poşu takılı, ayağında mekap ayakkabı giyen teröristin yayla yolunda karşılaştığı kepçe operatörü olduğu öğrenilen kişiye, "Ben bir şantiyede çalışıyordum. Beni işten çıkardılar. Param yok. Karnım aç, bana yiyecek bulabilir misin?" demesi üzerine o kişinin teröristi yayladaki kahvehaneye getirdiğini ve kendilerine getirmeden önce de jandarmaya bilgi verdiğini belirten kahvehane sahibi Kemal Ç. "Komutan bizi telefonla aradı ve bize doğru gelen bir şahsın giyim tarzını anlattı. Böyle bir şahsın o tarafa doğru geldiği silahsız olduğunu söyledi. Resmini çekip göndermemizi ve bir süre oyalamamızı söyledi.

Bunun üzerine ben dışarı çıktım. Komutanının tarif ettiğini yola doğru gittim. O esnada bir kepçe operatörü terör örgütü mensubunu bularak kahveye getirdi. Kahvede oyalamak için çay ve yemek söyledik. Ağzından bilgi almaya çalıştık. Bize anne ve babasından kaçtığını, Giresun'da iş aramaya geldiğini söyledi. Burada çalıştığını para verilmediği için işi bıraktığını, Diyarbakır'a gidecek parayı bulduğunda, buradan ayrılacağını ve aç kaldığı söyledi. Sonradan öğrendik ki Maçka'daki Eren'in katiliymiş, acıkmıştı. Ona söylediğimiz yemekten dolayı pişman olduk" ifadelerini kullandı.

Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal ise bölgede güvenlik konusunda hiçbir sıkıntılarının olmadığını belirterek "Vatandaşımız burada duyarlı davrandı. Karadeniz'de bu tür terör örgütü elamanları barınamaz, barındırmazlar zaten. Biz buranın adının böyle anılmasından dolayı üzüldük. Kulakkaya turizmle öne çıkan bir yaylaydı. Şuan güvenliğimiz var. Hiçbir şekilde korkulacak bir durum yok. İnsanlar çıkan onca habere rağmen günü birlik yaylacıklarını yaparak geri dönüyorlar" dedi.

Öte yandan yakalan 'Aram' kod adlı Mustafa Tolucan'ın bölgeye nasıl geldiğini araştıran ve arazide operasyonlarını sürdüren jandarma ekiplerinin teröristi yakaladıkları araziye tekrar götürerek arazide yer göstermesi yaptırdığı ve bölgede operasyonların geniş kapsamlı sürdüğü öğrenildi.