61SAAT HABER SERVİSİ

AK Parti Trabzon Akçaabat İlçesi 6. Olağan Kongresi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla yapıldı. Kongreye Bakan Soylu’nun yanı sıra  AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ile Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Koordinatörü ve eski Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen,  Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ilçe Başkanları ile partililer katıldı.  
Akçaabat Belediyesi Gençlik Merkezi Spor Salonunda yapılan kongrede salon hınca hınç doldu. Mevcut Başkan Emre Akgün’ün tek aday olarak girdiği kongre ilk olarak Divan Başkanlığının seçimi ile başlarken ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.  
Gelen mesajların okunmasının ardından kongrede protokol konuşmalarına geçildi. 

OYUMUZU YÜZDE 70’LERE ÇIKARDIK
AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, “25 Kasım 2014’de göreve geldiğimizde benden önce görev yapan ilçe başkanlarımıza sözümüz vardı. Kurucu İlçe Başkanımız Mustafa Cumur olmak üzere, bir söz söylemiştik. “Mirasa sahip çıkacağız, mirası arttıracağız, mirasa yük olmayacağız” demiştik. Oyumuzu yüzde 70’lere çıkardık. Bunlar benden önce ki ilçe başkanlarının gayreti, atmış oldukları sağlam temellerle, emek göstermiş bize destek olmuş, yol göstermiş ağabeylerimiz, büyüklerimiz, benden yardımlarını bizden hiç esirgemediler. 
Yönetimimizde bazı değişiklikler oldu. Bu salonda bulunan veya bulunmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

2 DEVLET ÜNİVERSİTESİ… 
AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, “Akçaabat yine birlik beraberliğini gösterdi… Trabzon’un Ortahisar’dan sonra en büyük ilçesi olan Akçaabat ilçemiz her şeyin en güzeline layıktır. AK Parti 15 yıllık iktidarında gece gündüz demeden hem demokratik açılımları, hem de ekonomik hamleleri ile Akçaabat, Trabzon ve Türkiye’yi kalkındırdı.Biz teşkilat mensuplarına çok büyük görev düşmektedir. Hepimizin gurur duyacağı şey AK Parti üyesi olmaktır.  Akçaabat ve Trabzon için gece gündüz mücadele etmekteyiz. Akçaabat’ın yanı başına yapacağımız Şehir Hastanesinin de Akçaabat’a katkısı aynı Akyazı’da ki Şenol Güneş Stadı gibi olacaktır. Bu tür projeleri Trabzon ve Akçaabat için önemli kazanım olarak değerlendirdiğiniz farkındayım. Fatih Eğitim Fakültesinin açılışından bu güne yıllardır gündemimizden düşmeyen hayalini kurduğumuz 2. Devlet üniversitesini Akçaabat’a en kısa süre içinde kazandıracağız. 
Akçaabat’ın beyefendisi Ağabeyimiz, Şefik Ağabeyin de yıllardır üstün gayretleri ile Akçaabat bir turizm merkezi haline geldi. Trabzon’a gelip Akçaabat’ı ziyaret etmeyen yoktur sanırım” dedi. 

REVİ; YENİ DÖNEME HAZIRLANMAMIZ GEREKİYOR
AK Parti Trabzon il Başkanı Haydar Revi, “Hizmetleri yerine getirmek için, bu davayı yükseklere çıkarmak için varız. Kongreleri yaptıktan sonra önümüzde çok önemli dönem var. 2019 seçimleri… Kongre sürecini tamamladıktan sonra bu yeni döneme hazırlanmamız gerekiyor. Hiç durmadan çalışmamız gerekiyor. Bu bilinçle bu yolda çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor” dedi. 

SİZLERE TEŞEKKÜR ETMEK İÇİN GELDİK BU KONGREYE… 
İçişleri Bakanı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu ise, özetle şu şekilde konuştu: “2 gün önce MGK’daydık. Ardından Bakanlar Kurlundaydık. Ardından koştuk, Of, Çaykara kongresine geldik. Daha sonra TBMM’ye gittik. Orada söylenen sözlere meclis kürsüsünden cevap verdik. Uçağa bindik Trabzon havalimanına indik. Bu kongrelerden bir tanesini bile kaçırmaya çalışmıyoruz. Katılmaya çalışıyoruz. 15 yıldır o kadar zor sürecin içinden geçtik ki hiçbir zaman geri adım atmadınız. Bu süreçte Akçaabat Bayrağı zirveye dikti. Bugün bu kongrede var olmamın bir sebebi var. Üzerimize dünya geldi, terör geldi, ekonomik krizler oluşturmak istediler yılmadınız yıkılmadınız. Önünüzde saygı ile eğilmek ve teşekkür etmek için geldim bu kongreye… Tarih bizim önümüze büyük fırsat koymuştur. Ülkemizin önüne, Türkiye’mizin önüne… bu fırsatı iyi yöneten anlayışı hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Siyaset zor bir iştir.. Kolay bir iş değildir. Şefik bey yıllardan beri hizmet ediyor. Bir tek şey istiyoruz huzur içinde Türkiye, hedeflerimize ulaşmak… Bizi terörle uğraştırıyorlar değil mi? Hadi bakalım, hadi, terörle beraber Türkiye’yi terbiye etmeye çalıştınız. Zannettiniz ki 15 Temmuz’dan sonra bunlar kıpırdayamayacak. Kendi kabiliyetlerimizi o kadar geliştirdik ki.. İHA’lar.. Geçen sene ben içişleri bakanıydım. Geçen sene çok az uçuş vardı. Şimdi onlara nefes aldırmıyoruz. Ayda kaç saat uçuş yapıyoruz biliyor musunuz? Polisler, Jandarmalar yerde denetim yapar ya havada denetim yapıyoruz. Şimdi tam tamına ayda 2600 saat üzerlerinde yerli Milli ay yıldızlı amblem olan İHA’lar görev icra ediyor. Altay Tankını, Atak Helikopterini kendimiz üretiyoruz. Bu Türkiye’yi diz çöktüremeyeceksiniz. 

TELSİZ KONUŞMALARINI BİLE YAPAMIYORLAR
Bunlar telsiz konuşmalarını çok severdi. Korkudan telsiz konuşmalarını yapamıyorlar. Onun sayısı bile geçen sene yarı yarıya düştü. Niye telsiz konuşmalarını tespit ediyoruz kafalarına vuruyoruz. Bunlar şimdi şunu düşünüyor. “Kışın rahat edebilir miyiz?” Bu kış onlar için kara kış olacak. Hiç endişe etmeyin. Son günlerde kime hizmet ettiği anlaşılmayan bir takım siyasilerin hakkında ileri geri konuştuğu İHA ve SİHA’larla terör örgütünü bitiriyoruz” dedi. 

7 TERÖRİST BÖYLE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Bakan Soylu, dün 7 teröristin etkisiz hale getirildiği Elazığ’da ki operasyon ile ilgili de bilgi verirken, İHA’larla teröristlerin tespit edildiğini 4’ünün SİHA’larla etkiiz hale getirildiğini ardından Atak Helikopterlerle havadan, JÖAK Timlerinin de yerde müdahalesi ile 3 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini bildirdi… 

SURİYELİLERE YAPILAN SALDIRILAR AJANLIK FAALİYETLERİ… 
Bakan Soylu, Suriyelilere karşı son günlerde Türkiye’de yapılan saldırılarla ilgili ise, “Mahallerde Suriyelilere karşı saldırılar. Bunları tetkik ettik. Durup dururken neden oluyor? Sonra işin bir taraftan ucunu yakaladık. Size söyleyeyim. Biz Suriyelilere yardım edeceğiz diye özellikle Avrupa’dan, Dünyanın başka yerlerinden fonlarıyla gelen ama içerde casusluk faaliyetleri içinde 5. Kol, 6. Kol, 7. Kol faaliyetlerde bulunanları Sözde Sivil Toplum Örgütlerini kapattık. Telaş ettiler. Çünkü istedikleri gibi oyun kuruyorlar. Suriye’ye, bizim sınırlarımıza el atıyorlar. Baktık ki o kapattıklarımızın bir bölümü ellerinde ki paraların bir bölümünü bu olayların tahrik edilmesi için el altından oluşturmaya çalışıyorlar. Hesapları büyük. Suriye’ye yardım adı altında ajanları ile hakim olacaklar. Türkiye’ye Suriye’ye yardım ediyoruz altında etki etmeye çalışacaklar” dedi.