Trabzon Valisi Yücel Yavuz başkanlığında toplanan ve turizmle ilgili kamu ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı Turizm Koordinasyon Toplantısı'nda bir konuşma yapan TESOB Başkanı Metin Kara, kurum olarak bölge turizmine destek vermek için projeler üretmeye devam ettiklerini söyledi. 24 Şubat'ta kapanışını yaptıkları Turisti Kazanan Geleceği Kazanır Projesi'yle, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde turizm sektöründe görev yapan nitelikli personel sayısını artırmayı, bölgede turizmin kalitesini yükseltmeyi, genç istihdamı desteklemeyi ve işsizlik oranını azaltmayı amaçladıklarını belirten Başkan Kara, şunları söyledi:

"Kurslarımıza katılan 20 kadın ve 20 erkek kursiyerimizden 15'i otellerimizde işe başladı. Diğerlerinin müracaatları var ve önümüzdeki günlerde bu kardeşlerimizin tamamı turizm sektöründe işe başlamış olacak. Otel yöneticileri, böyle bir eğitim programına öncülük ettiğimiz için bize özellikle teşekkür etti. Sektörde nitelikli eleman ihtiyaçları olduğunun vurgusunu yaptılar. TESOB olarak projelerimizle hem bölge turizminin nitelikli eleman ihtiyacını karşılıyoruz hem de istihdam seferberliğine katkıda bulunuyoruz."

"TARİFE DENETİMLERİMİZ SÜRÜYOR"

TESOB olarak tarife denetimlerini de sürdürdüklerini belirten Başkan Metin Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"16 Kasım 2016'da denetimlere başladık. 24 Şubat 2017 itibarıyla 2 bin 177 esnafı denetledik. Bunların sadece bin 29'unda tarife olduğunu tespit ettik. 15 günlük ihtar yazıyoruz. Geçen sürede tarifesi olmadığını tespit ederek ihtar yazdığımız esnaflarımızdan yaklaşık 800'ü tarifelerini aldı. İki aracımızla denetimlerimizi yıl boyunca sürdürüyoruz. Adrese dayalı olarak esnaf denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Vergisini verenle vermeyen arasındaki haksız rekabetin giderilmesi için kayıt dışı denetimlerimiz devam ediyor. Ayrıca ticari taşıt sürücülerimize yönelik eğitim programımız da sürüyor. Şehrin değişik yerlerine 17 şikâyet kutusu yerleştirdik. Dilek öneri ve şikâyetleri o kutulardan alıyoruz, rapor haline getiriyoruz. Çalışmalarımızın şekillenmesinde bu kutulardan çıkan şikâyet ve önerilerin bize büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Hizmet sektörüne yönelik düzenleyeceğimiz anket çalışması sonucunda eğitim programları düzenleyeceğiz. Mesleki İngilizce ve Arapça, iletişim, pazarlama, turistlere davranış şekli gibi eğitimler vermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca İngilizce ve Arapça tarifelerimizi tüm ilçelerimize dağıtacağız. Turistler kendi dillerinde ne yediğini ne aldığını bilmeli."