Kara, yaptığı yazılı açıklamada, turizmde istenen hedeflere ulaşılması noktasında devletin, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının iyi niyetli çalışmalar içinde olduğunu ve bunun karşılığının da alındığını belirtti.

Turizm konusunda gösterilen başarı ve samimiyetten kazananın Trabzon olacağını ifade eden Kara, şunları kaydetti:

"Turizm konusunda her geçen gün kendimizi yenilemek ve Çağa ayak uydurmak zorundayız. Araplar son dönemde Trabzon'a yoğun talepte bulunuyor. Esnaf şehri olan Trabzon'daki bu canlılık hepimizi mutlu etmektedir. Arap turizmi hızla yayılıyor. Buraya gelen Araplar hem doğanın hem denizin tadını çıkarıyor, güvenli şekilde ibadetlerini yapıyor, alışverişlerini gerçekleştiriyor ve konaklıyorlar. Bu önemli bir kazançtır. Esnaf, ahilik kültürü gereği, nereden gelirse gelsin yerli ve yabancı turistlere aynı gözle bakmaktadır ve bu hususa dikkat edilmektedir. Fiyat tarifemiz bu şehirde yaşayanlara olduğu gibi ilimize gelen bütün  misafirlere aynıdır. Eğer bu noktada yanlış yapılırsa zararını hepimiz çekeriz. Bize gelen her türlü şikayetleri inceliyor, yetkili makamlarla paylaşıyoruz. Bu konuda asla müsamaha göstermeyiz. Araplara ya da diğer turistlere kim yanlış yapıyorsa şehrine ihanet ediyor demektir."

Kara, açıklamasında yeni eğitim öğretim döneminin açılmasına az süre kaldığını da anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üniversite öğrencileri ailesinden, evinden, belki de beldesinden ilk kez ayrılarak, ilimize gelmektedir. Bu nedenle zaman zaman uyum sorunu yaşayabilirler. Bu sorunu aşmak için ilimiz esnafı, kendilerine yardımcı olmaya hazırdır. Trabzon'a geldikleri ilk günden itibaren, kaldıkları süre içinde esnafımız, misafiri olduğu bilinciyle tüm öğrencileri ağırlayacaktır. Bu süreçte, esnafımız hizmetin en iyisini, malın en kalitelisini ve en ucuzunu  sunacaktır. Hiçbir biçimde dilememekle beraber öğrencilerin, öğrenim gördükleri süre içinde esnafımızla ilgili olarak karşılaşabilecekleri problemleri de iletebilecekleri bir adresin varlığını da bilmelerinde yarar görmekteyiz. Bu konuda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak üniversite yönetimi ile iyi ilişkiler içinde sorunları çözeceğimizin bilinmesini isteriz."