TESOB'da bugün seçim heyecanı yaşanıyor. Mevcut başkan Metin Kara ile Davut İlik'in yarıştığı başkanlık seçiminde flaş iddialar ortaya atıldı.

Başkan adayı Davut İlik, Metin Kara hakkında suçlamalarda bulundu. Bu suçlamalara Kara, kongrede cevap verdi.

Kara şu ifadeleri kullandı: 

KARA: HER SÖZÜ BİR CEVABIM VARDIR

“Bu bir bayrak yarışıdır. Bu bayrağı her zaman bir adım ileri taşımak bizlerin görevidir. Ekonominin can damarı olan esnaf ve sanatkarlarımız bu camianın yöneticileri kendilerini ne kadar geliştirirse ülkemizde paralel olarak mutlak suretle gelişim gösterecektir. 

bizim varlık nedenimiz, mensubu olduğumuz temsil ettiğimiz bu camiaya esnaf ve sanatkarlarımızın hakkını hukukunu korumak kollamaktır. 

biz bu mücadeleyi bugüne kadar verdik. Her söze bir cevabım vardır. 

 Ben 30 yıldır bu teşkilatların çatısının altındayım, bugüne kadar başım dik, alnım ak, Türkiye’nin her bucağı tanır. Benim verilmeyecek hesabım yoktur. 

ZERRE KADAR VERİLMEYECKE HESABIM VARSA BAYRAĞI ÇEKERİM

Zerre kadar verilmeyecek hesabım varsa, ben burada bayrağı çekerim. Benim yolculuğum buraya kadar derim. Trabzon esnafını temsil ettiğim için son derece mutluyum. 

Bu büyük camiaya hizmet ettik. Allah hiç birimizi utandırmasın. 

Bu seçimin birlik, beraberlik kardeşlik içinde bizlere yakışan şekilde demokrasi şöleni olarak sonuçlanması en büyük temennimdir. Süre içinde birlikte çalıştığımız ve yakından tanıdığımız arkadaşlarımızla bugün buradayız. Yeni seçilen arkadaşlarımızda burada bizimle birlikte. 

bir takım söylemler oldu. 

Seçim sürecinde yalanla iftiralarla çirkin dedikodularla çıktılar. 

İŞ YERİM İPEK YOLU SANAYİ SİTESİNDE

1958’de Akyazı’da doğdum. Ayakkabıcılık sektöründe işe başladık. Çıkaraklığımızı, kalfalığımız 1976, Hür Eller Kundura sanayiini kurduk. 18 yaşındayım. 78’de askere gittim. 80’de terhis olduktan sonra ben işimin başına geldim.4 ortaklı bireylerin en küçüğü bendim ama o ticaretin başındaydım. O günün şartlarında 20 kişi 25 kişi istihdam ettirdim. Ben bu devlete vergi verdim. Katma değer oluşturdum. Bu ülkenin ekonomisine de katkı sağladım. 42 yıldır ticari hayatım içindeyim. Benim şuanda İpekyolu Sanayici Sitesinde şi yerim orada tapusu da bana ait. Hür Eller Sanayi devam ediyorken, toptan deri malzemeciliği yaptım” 

SALON BİR ANDA GERİLDİ… 

Bu sırada salondan, “42 yıl önce çalıştırdın, bugün ne kadar var” diye laf atılınca bu kez Kara’nın yönetim kurulundan da bu söze karşılık, “Biz size müdahale etmedik, şimdi neden müdahale ediyorsunuz” diye karşılık verdi. Bu sözler sonrasında salon bir anda karıştı. Hatta Divan Başkanı salona güvenlik görevlilerini davet etti. Bunun üzerine salona kısa süreli özel güvenlik görevlileri geldi. Ardından salonda diğerlerinin araya girmesiyle gerilim son buldu…

KAPISINDAN BİR KERE İÇERİ GİRMEDİ.. 

Kara, konuşasına şöyle devam etti: 

“Trabzon esnaf odalarının kapısından içeri girmedi. Başkanlar Kurulu gerçekleştiriyoruz. Ben hesap vereceğim, meslek odaları başkanları hesap soracak. Ben kendilerine burada başkanlar kuruluna hitaben, kapalı kapılar ardından konuşmayın, kürsü burada, çıkın bu kürsüde istediğiniz kadar gündeme bağlı kalarak eleştirebilirsiniz. 4 yıl içinde burada kürsüde bir kelime yapmamıştır. Siz bir projeyle mi geldiniz, bizim kapımız açıktır. 

Bu bir bayrak yarışıdır. Biz bayrağı aldığımızda TESOB Yorgundu. Taşın altına elimizi koyduk. İlk dönem kurumsal yapının geliştirilmesi, gerekli personellerin istihdam edilerek güçlü bir ekibin kurulamasını yol haritası olarak belirledik. 

4 BİN TL MAAŞ ALIYORUM.. 

Mali disipline önem verdik. “Metin Kara, TESOB’un sırtında geçiniyor muş”” Böyle bir şey yok. Ben Trabzon Esnaf Odaları birliğinden 4 bin TL maaş alıyorum. Bana devletin bu genel kurulun verdiği hak 8 bin 9 bin TL’dir.. Ben bu parayı almış olsam, niye aldın mı? Ben her yaptığım işin vebalini ve sorumluluğunu vicdanımda hissetmiş bir kardeşinizim. Her yaptığım  işin sorumluluğunu vicdanımda hissettiğim için, onu hissetmeyenler o sırtındaki yükü başkasının üstüne çok rahat atabilirler. Bu teşkilatlarda hizmetimden herkes herkese saygılı olmalıdır. Kendinize saygınız yoksa bu topluma asla saygınız olmaz. 

Sizin yaşınıza kadar benim ticari hayatım var. Sizin yaşınıza yakın bu teşkilatlarda hizmetim var. Zamanı geldiğinde bu bayrağı birilerine teslim edeceğiz. Son dönemlerimizdir. Saygı, görüğü kuralı çok önemlidir.''

SAVCILIĞIA SUÇ DUYURUSU

Savcılığa suç duyurusu yaptım. Çamur attım izi kaldı, mantüığı bende sökmeyecek.

DAVUT İLİK'İN METİN KARA İÇİN SÖYLEDİĞİ SÖZLER BU HABERDE