TESOB Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kara, yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana esnafın işini kolaylaştırmak için projeler ürettiklerini belirtti.

Mobil sicil uygulamasının da en önemli projelerden olduğunu vurgulayan Kara, mevcut uygulama dolayısıyla 17 ilçedeki esnaf ve sanatkarın, sicil işlemlerini gerçekleştirmek için merkeze gelmesi gerektiğini anımsattı.

Kara, bu durumda birçok esnaf ve sanatkarın o gün için iş yerini kapatmak zorunda kaldığına dikkati çekerek, "Bu da iş ve zaman kaybına sebep oluyordu. Esnafımızdan da gelen talepler doğrultusunda mobil sicil uygulamasını başlatıyoruz. Yaptığımız programa göre, sicil memurlarımız her gün bir ilçemizde olacak ve ilçe esnaf odasında üyelerimizin sicil işlemlerini gerçekleştirmek için hizmet verecekler." değerlendirmesinde bulundu.

İlçelerdeki işlem yoğunluğuna göre program belirlediklerini anlatan Kara, "Uygulamayı 14 Kasım'da Akçaabat ilçesinden başlatacağız. Akçaabat’ta işlem sayısı yoğun olduğu için memurlarımız her pazartesi bu ilçemizde olacak. Diğer ilçelerde de açıklanan programa göre işlem yapacağız. Aylık program değişmeyecek ve esnafımız sicil memurlarının hangi gün ilçelerinde olacağını bilecekler." ifadelerini kullandı.

Kara, mobil sicil uygulamasının aylık programına, TESOB'un "www.tesob.org.tr" internet adresinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.