Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında öğrenciler arasında bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla ülke genelinde belirlenen bin pilot ortaokul ve lisede Bilim Fuarları düzenleniyor. Bu kapsamda Tevfik Serdar Anadolu Lisesi'nde Bilim Fuarı düzenlendi.

Fuarın açılışına Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç,1 Nolu Erdoğdu Mahalle Muhtarı Sayim Kantarcı, Okul Müdürü Gürol Karahasanoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

       Fuarın açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu okullarda yapılan bilimsel fuarların önemine değindi. Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu tür fuarlar analitik düşünmenizi geliştirmeye yarar sağlayacaktır. Türkiye'ye ilerilere bu güzel projelerle ve açılan ufuklarınızla taşıyacaksınız. Bu projelerle sizler Türkiye'nin geleceğini belirleyeceksiniz. Bu nedenle okullarımızın bilim fuarlarına mutlaka katılmaya çalışıyorum. Öğrencilerimizden bilim ve teknoloji alanında üstün ahlak ve maneviyatları ile birlikte Türkiye'yi daha da ileriye taşımalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Vali Yardımcısı Ece ise yaptığı konuşmada bütçenin en büyük kısmının milli eğitime ayrıldığını belirterek, öğrencilerin sadece Türkiye'de değil dünya gençleri ile de rekabet edebilecek seviyeye gelmeleri için her türlü çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti. Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Ece, Başkan Gümrükçüoğlu beraberindekilerle birlikte bilim fuarının açılışını gerçekleştirdi. Başkan Gümrükçüoğlu bilimsel projelerin sergilendiği stantları gezerek projeleri hazırlayan öğrencilerden bilgi aldı.