"Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 100 yıl önce bugün,  23 Nisan 1920’de, TBMM’nin kurulmasıyla birlikte, egemenliği Türk ulusuna verdi ve bu özel günü, kurulan yeni devletin ilkelerini geleceğe taşıyacak olan çocuklara armağan etti.
Bir asırlık tarihi boyunca  Türk siyasal hayatının en önemli kurumu olan ve farklı dönemlerde demokrasinin kalesi olarak işlevlerini yürütmüş olan TBMM   bu  dönem içinde, 4 farklı anayasa, çeşitli siyasal rejimler ve pek çok darbeyle karşılaşmış, tüm zorluklara rağmen Türk siyasal hayatının vazgeçilmez bir kurumu olarak varlığını sürdürmüştür.
 Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun yüzüncü yılına tekabül eden 23 Nisan 2020 yılında hem TBMM nin 100. kuruluş yıldönümünü hem de Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen, Türkiye’nin ulusal egemenliğini dünyaya haykırdığı 23 Nisan’ı büyük bir coşku ve inançla yaşayacak, yaşamaya ve yaşatmaya da devam edeceğiz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ‘Yüzyıllar yaşa 23 Nisan'diyerek kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz."