61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde son yaşanan tartışmaların ardından bugün Tüzük Değişikliğine gidildi. Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde Genel Kurul üyelerinin katılımıyla yapılan ‘Tüzük Kongresi’nde en önemli değişiklikler blok listenin kabul edilmesi ve başkan adaylarının listede belirtilmesi oldu. 

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin Mayıs ayında yapılan kongresinden sonra ortaya çıkan karışık durumun bir daha ki kongrelerde yaşanmaması için bugün Tüzük Değişikliğine gidildi. TGC Lokalinde toplanan Genel Kurul üyeleri, cemiyetin tüzüğünde tartışmalı 5 maddenin kimisini oy çokluğu ve oy birliği ile değiştirdi.
Buna göre yapılan değişikliklerde ‘Liste delmelere yol açan ‘Liste çizimi’ kaldırıldı. Bunun yerine blok liste ile seçimlerin yapılmasına karar verildi. Bir diğer önemli değişiklik ise yarışa giren başkan adaylarının listelerinde isim olarak belirtilmesi oldu.



Daha önce seçilen yönetim kurulunun kendi arasında yaptığı oylamada başkan belirlenirken bu kez seçimlerde en fazla oy alan listenin başkan adayı, yeni başkan olarak seçilecek.
Kongre öncesinde konuşan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, "Darbe girişimi sürecinde Trabzon basının dik durduğuna dikkat çekerek, “Trabzon basını gazeteleri, televizyonlarıyla birlikte sosyal medya kuruluşları, internet haberciliği ile inanılmaz dik durdu. T.C.’ye yakışır ve Trabzon’a yakışır tavır ortaya koydu. Bundan sonra ki süreçte basın onarım sürecinin en etkili aktörlerinden birisi olacaktır. Türkiye’nin en güçlü yerel basının mensupları olarak dik duracağız” dedi.

Turgut, “Trabzon’da birlik ve beraberlik için elimden gelen bütün mücadeleyi verdim. Hiç koltuk makam ihtirası ortaya koymadan... Bundan sonra da aynı pozisyonda durmaya gayret edeceğim.
5 Maddelik değişiklik var. Bu 5 maddelik değişikliği yapmaya çalışacağız. Tekin kardeşimiz ve onunla birlikte hareket eden arkadaşlarımızla oy birliğine kalınmış 5 maddedir” dedi.
Turgut sözlerine şu şekilde devam etti: “Geldiğimiz günden itibaren biz TGC mensuplarının çok daha rahat bir ortamda çalışması için elimizden geleni yaptık. TGC’nin bu güzel lokalini hep birlikte onardık. Bütün yönetici arkadaşlarımla birlikte onardık. Büyük mücadele verdi arkadaşlarım. Yönetici arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Karınca gibi çalıştılar. Hala da çalışıyorlar. Ben ağabeylik yapacağım dedim. Sağ olsunlar bize de o ağabeylik görevini bıraktılar. Bunları yaparken sizlerin desteğini gördük.” dedi.