61SAAT HABER SERVİSİ - Koronavirüs sürecinin ardından normalleşme süreciyle yeniden başlayan uçuşlarda, Türk Hava Yollarının politikası eleştiri konusu oldu.

Trabzon ve Ankara arasında gündem sadece bir kere direkt uçuş yapan THY, günü birlik Ankara’ya gitmek isteyenlerin kişileri, mecburen bu ilde en az 2 gece konaklatmak zorunda bırakıyor. Vatandaşlar THY’nin Trabzon’dan Ankara’ya sadece Anadolu Jet firmasıyla saat 15:35’de direkt uçuş koyduğuna dikkat çekerek bu ile 17:00 sıralarında inildiğini ifade ediyor.  

Resmi dkurumlar kapalı olduğu için mecburen burada konaklamak zorunda kalan vatandaşlar, bir sonraki gün ise en erken işlerini saat 10:00'a kadar bitirmek zorundalar, çünkü Trabzon'a direkt uçuş 12:20'de... 

Ancak kalkıştan 2 saat önce Havalimanında olmak zorunda olan vatandaşlar, “Bu süreçte günü birlik gittiğimiz Ankara’da saat 10:00’a kadar işlerimizi bitiremeyeceğimiz için mecburen o gün de konaklamak zorunda kalıyoruz” ifadeleriyle dile getiriyor.

Aktarmalı olarak gitmek isteyebileceklerin karşısına ise bu sefer hem yüksek bilet fiyatları hem de uçuş saati çıkıyor. Aktarmalı uçuşların saatleri 8 saate kadar çıkarken bilet fiyatları da 600 ile 800 TL arasında değişiyor. Ancak direkt uçuşlarda Trabzon ile Ankara arasında 270 lira civarında seyrediyor.