Kütüphane açılışına Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şanlı, Tirebolu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü A. Kadir Şahin, Tirebolu MHP İlçe Başkanı Durmuş Aydın, AK Parti Giresun İl Genel Meclis Üyeleri Halil Demiral, Murat Arslan ve daire amirleri ile kütüphaneye katkıları olan işadamları katıldı.
“Okullar Hayat Bulsun” projesi kapsamında yaptırılan kütüphanenin açılış kurdelesini İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran kesti. Açılış konuşmasını okul Müdürü Fahrettin Sarı, yaptı. Sarı,“Okullar Hayat Bulsun projesi kapsamında bizler de okul aile birliğimizle kütüphanemizi daha modern hale getirmek için çalışmalar yaparak Bakanlığımızın değişik konseptteki kütüphane görselliğini inceleyerek okulumuza en uygun olabilecek projeyi yapmayı planladık. Sağ olsun işadamlarımız da bizleri kırmayarak okulumuza yardımcı oldular ve öğrencilerimize çok güzel bir kütüphane kazandırdık. Bizleri yalnız bırakmayan ve kitap alımı yaparak kütüphanemize zenginleştiren kaymakamımız Ömer Lütfi Yaran’a İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şanlı’ya ve değerli iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Okullarına kazandırdıkları modern kütüphaneye katkıda bulunanlara teşekkür eden Cumhuriyet Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Okan Elevli, “Bugün açılışını yaptığımız kütüphanemizin düşünen ve üreten insanlar yetiştirmesindeki katkılarından dolayı emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından okul kütüphanesine katkıda bulunan iş adamlarına plaketleri verilirken, okul müdürü Fahrettin Sarı’ya da Hamam Mahallesi Muhtarı Halil Aydın plaket verdi.