TİSAD Başkanı Murat Çavga, turizm işletmelerine, 2019 yılı fiyatlandırmalarında değişebilme ihtimali olan döviz kurlarını ve buna bağlı olarak değişebilecek ürün fiyatlarını göz önünde bulundurmaları uyarısını yaptı.

Çavga yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Verdiğimiz tekliflerin altında ezilmeyelim….

Bilindiği üzere ülkemiz son yıllarda zor virajlar dan geçmektedir. Ülkemizde Terör operasyonları ile başlayan süreç, farklı ülkelerle yaşadığımız siyasi gerginlikler, sınırlarımızda yaşadığımız olaylar ve ekonomik sıkıntılar ile devam etmektedir.

Geçtiğimiz yıl yaşadığımız olağanüstü ekonomik süreci hükümetimizin ekonomik tedbirleri ile atlatmış olsak da dünya devi ülkelerin arasında devam eden soğuk savaş ve sınırlarımızda yaşanan sürecin belirsizliği bize hala rahat bir nefes aldırmamıştır.Bahsettiğimiz bu olaylar ülkemizin ekonomisinin bütününü ilgilendirse de turizm sektörünü daha fazla etkilemektedir. Özellikle turizmin gelişmekte olduğu bölgemizde orantısız artan işletme sayılarının zemin hazırladığı rekabet ortamı fiyatların maliyetlere yakın başa baş noktasına gelmesine sebep olmuştur.

Bölgemiz turizmcilerinin 2019 yılı planlamalarını yaparken bu gerçeklerden uzaklaşmamaları gerekmektedir. Bölgemizin turizm işletmeleri 2019 yılı fiyatlandırmaların da değişebilme ihtimali olan döviz kurlarını ve buna bağlı olarak değişebilecek ürün fiyatlarını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Hem çalıştığımız kişi veya kurumların mağduriyet yaşamaması hem de işletmelerimizin mağdur olmaması için verilen tekliflerin güncel kur üzerinden hazırlandığı olası değişimlerde fiyatların revize edileceği bilgisinin mutlaka paylaşılması gerekmektedir. Aksi takdirde olası fiyat değişimleri ileri tarihli taahhütlerimizi yerine getiremememize ve çalıştığımız kişi ve kurumların işlerini aksatmamıza ya da taahhüdümüzü gerçekleştirmek adına firmalarımızı zarar ettirmemize sebep olacaktır…