Çavga, bu duruma ise Bakanlığın resmi web sayfasını işaret olarak gösterdi. Bakanlığın Türkiye’nin tanıtımı için 8 kısa film çektiğini ancak bunların hiç birinde Trabzon ve bölgeye yer vermediğine dikkat çeken Çavga, “
Bakanımız yılda iki kez ziyaret ediyor ama bakanlığın sayfasında, fuarlarda ve Türkiye'nin tanıtımı için hazırlanan 8 kısa filmde bölgemize yer verilmiyor.

Üzülerek söylüyorum ki Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon'un turizm kapasitesini önemsememektedir.
Demek ki Bakan Bey'in bir yıl içinde iki kez şehrimizi ziyaret etmesi bakanlığın bize verdiği önemi göstermeye yetmiyor” ifadelerini kullandı. 

Çavga, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen bir çok fuarda kurduğu stant ile ülkemizi temsil eden Kültür ve Turizm Bakanlığımızın stantlarında Trabzon görsellerine yer vermemesi daha önceki yazılarımda da paylaştığım bir gerçektir.
Bir konuyu araştırmak için girdiğim Bakanlığımızın resmi internet sitesinde gördüğüm kapak fotoğrafları da az önce bahsettiğim gerçekliği tetikleyen bir durum oldu.

Adıyaman-Nemrut, Adana Varna köprüsü, Amasya, İstanbul Boğazı ve Ayasofya, Burdur Salda Gölü, Erzurum Palandöken, diğer kayak bölgeleri, Göbeklitepe ve Ölüdeniz'in görsellerinin sırası ile döndüğü Bakanlığımızın sayfasında Bölgemizin bir görsel ile temsil edilmemesi, Bakanlığımızın Bölgemize ve bölgemizin turizmdeki lokomotif şehri Trabzon'a verdiği önemin bir göstergesidir.
Bunlara ek olarak 2020 yılında Ülkemizin tanıtımı için hazırlanan 8 adet kısa filmde de bölgemize yer verilmemesi bu acı olayın farklı bir boyutudur” 

Çavga, merak edenlerin bakanlığın resmi hesaplarına bakabileceğini dikkat çekerek, “Bu konu ile ilgili merak edenler Bakanlığımızın resmi intagram,twitter ve facebook sayfalarına da bakabilirler. Belki ben gözden kaçırmışımdır. Bu resmi hesaplardan bölgemiz ile ilgili bir tanıtım paylaşımının yapılıp yapılmadığını bulanlar yorum kısmında paylaşırlarsa sevinirim!(sumelanın tadilat haberi hariç)
Sayın bakanımızın bu detayı gözden kaçırdığını, dünkü ziyaretinde  Trabzon'u temsilen yanında gezenlerin bu ve buna benzer konularda sayın bakanımızı bilgilendirdiğini ve en kısa sürede bu konu ile ilgli bir aksiyon alacağını ümit ediyorum…” diyerek açıklamasını bitirdi.