61SAAT HABER SERVİSİ

TİSAD Başkanı Murat Çavga, Trabzon havalimanı ile İstanbul havalimanının pist görüntülerini çekerek bir mesaj yayınladı.

Çavga, Trabzon havalimanının bir an önce tadilata girmesi gerektiğini ifade ederek, pistte kot farkı olduğunu, uçuşları tehlikeye düşürmeyen ancak literatürde istenmeyen bir durum olarak değerlendirildiğini belirtti.

Çavga, mesajında şu ifadeleri kullandı: “1957 yılında Hava Meydanı olarak trafiğe açılan ve 29.11.1995 tarihinde Havalimanı statüsüne kavuşturulan havalimanımız, 12.01.1985 tarihinde yapılan yeni pistimiz ile şehrimize ve bölgemize hizmet etmiştir. İstanbul uçuşum esnasında çektiğim ve sizlerle paylaştığım videolar yeni yapılan İstanbul havalimanının ve 1985 yılından beri şehrimize hizmet eden Trabzon havalimanımızın pist durumunu, fotoğraf ise havalimanımızda uzun yıllardan beri var olan, uçuşları tehlikeye düşürmeyen ancak literatürde istenmeyen bir durum olarak değerlendirilen pistimizdeki kot farkını göstermektedir.

1985 yılından beri şehrimize hizmet eden pistimizin detaylı revizyonu son 2-3 yıldır sıkça gündeme gelmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Cahit Turan'nın 05.03.2019 tarihindeki Trabzon ziyaretlerinde pist revizyonunun iki aylık süreçte tamamlanacağı şeklindeki ifadesi ile bu bilgi resmiyet kazanmıştır.

Bu bilgilendirme ışığında;

1- Havalimanımızın tadilata girmesi kaçınılmaz bir durumdur.

2- Havalimanımızın tadilatı esnasında uçuşlara kapatılması kuvvetle muhtemeldir.

3- Yönetim kurulu arkadaşlarla yaptığımız toplantılar ve sektör temsilcileri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde fiziki şartların uygun olması halinde en uygun inşaat tarihi bizlere göre 15 Eylül sonrası bir tarihtir. Bu tarih bizim çalışmalarımız neticesinde ulaştığımız tarihtir. Uçuşlara kapatılacak tarihler belirlenmeden önce bölgemizin turizm dinamiklerinin görüşü mutlaka alınmalı ve ortak akıl ile belirlenmelidir.

4- Fizik şartların uygunluğu Mart-Nisan aylarına denk geliyor ise işin uzaması ihtimali ortadan kaldırılmalıdır. Olası inşaatın Mayıs-Haziran aylarına uzamasının Bölgemize kaybı ve bölgemizde oluşacak kriz mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

5- Belirlenen tarihler kongre, toplantı, fuar, doktor kontrolü, askerlik, düğün vs... durumlar göz önünde bulundurularak tüm kamuoyu ile önceden paylaşılmalıdır.”