Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Zorlu Grand Otel'de sertifikasyon süreci ile ilgili bir program düzenlendi.

Program ile ilgili konuşan TİSAD Başkanı Murat Çavga "25 mayıs tarihinden itibaren başladığımız sertifikasyon süreci ile ilgili bilgilendirme çalışmalarımız bugün toplu başvuru toplantısı ile ilk meyvesini  verdi.

Zorlu Grand otel ev sahipliğinde TİSAD olarak düzenlediğimiz  toplantıya sertifikasyon süreci ile ilgili online bilgilendirdiğimiz firmalar katıldı.
Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un çok önemsediği bu çalışmanın sektör adına bir çok fırsatı içinde barındırdığını düşünerek çıktığımız bu yolda, Sayın bakanımızın şehrimiz için yaptığı ‘başvurular yetersiz’  uyarısı bizleri daha fazla tetikledi ve arkadaşlarımız ile birlikte bugünkü başarılı çalışmayı ortaya koymamıza vesile oldu.
Sürecin en başından beri desteklerini esirgemeyen yönetim kurulu arkadaşlarım başta olmak üzere; Royalcert İcra Kurulu Başkanı Ziya Keskin ‘e, Royalcert projeler müdürü Orhan Balarısı’na, TTSO meclis üyesi  Mustafa KALAYCI’ya, Zorlu Otel Genel Müdürü Sayın Serkan SERDAR’a, Kuhla Otel Genel Müdürü Sayın Muhammed Eraslan’a, Exoftra Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özgür Şanlı’ya ve başvuruları ile şehrimizin turizm algısına güç katan işletmecilerine  teşekkür ederek;

Bakanımıza şimdi sıra sizde diye sesleniyorum!

✅Bağışıklık sistemini güçlendiren yemyeşil doğamız ile,
✅Gücümüze güç katan gastronomik ürünlerimizle,
✅Maske,mesafe ve temizlik kurallarına topyekün uyan şehir halkımızla,
✅Sertifikasyon sistemine adapte olmuş ve hazırlıklarını tamamlamış otel ve restoranlarımızla biz hazırız.

Şimdi sıra sizde, sizi bekliyoruz.

Zorlu Grand Otel Müdürü Serkan Sardar ise "Sertifikasyon sürecinin ek bir maliyet olarak değil  fırsat olarak değerlendirilmesi gerekiyor bu nedenle hızlı hareket ederek bölgenin insan sağlığına gelen misafirine önem verdiğinin göstergesi olarak Trabzon un imajına katkısı çok yüksek olacaktır. Trabzon da işletmelerin belirli bir standarta getirilip denetleme ile hizmet ve hijyen istikrarini devamlılığını bu sertifikasyon süreci sağlayacaktır.Ayrica bölgenin kanayan yarası gayri resmi işletmelerin de gerçekten bu sektörü vergisiyle istihdamıyla tanıtıma ayırdığı bütçelerle destekleyen resmi çalışan işletmelerle haksız rekabet içinde bulunmasına engel olacaktır. Zira bu sertifikasyon işletme belgesi sahiplerine verilebilmektedir.Burada önemli konu bakanlık ve yerel yönetimden sertifikasyon sahibi işletmeleri on plana çıkartacak yaptırımların uygulanmasıdir.Bu sürecin sonunda vergi mükellefi işletmelerin haksız rekabete yenik düşmeyip kazancını artırması istihdamına daha yüksek ücret ödemesi ve sonuçta devletine daha fazla vergi odemesi sağlanacaktır." ifadelerini kullandı.