61SAAT HABER SERVİSİ - Kamuda taşeron olarak çalışan işçilerin, kadroya alınma çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Trabzon Büyükşehir Belediyesinin kurumlarından olan Trabzon İçme Suyu ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde bir şirket kurulacağı ifade edildi

TİSKİ'nin daha önce taşeron olarak çalıştırdığı yaklaşık 182 işçi bu şirketin bonyesine alınarak kadro verilecek. 

TİSKİ'nin kuruacağı şirket bugün Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine, gündem dışı olarak geldi. Meclis üyeleri TİSKİ'nin şirket kurmasını oy birliği ile kabul etti. 

İŞÇİLER, TİSKİ'NİN ŞİRKETİNE KADROLU GEÇECEK

Konuyla ilgili konuşan TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal, konuyla ilgili meclis üyelerini şu şekilde bilgilendirdi: 

"Hizmet alımı yoluyla çalıştırılan personelin, kamu kurumlarına ait şirketlere aktarılması amacıyla Belediyelere, Büyükşehir Belediyesine, Mahalli İdare Birliklerine  ve Büyükşehir Belediyesi Bağlı Kuruluşlarına şirketleri yoksa, şirket kurma veya başka bir şirkete üye olma zorunluluuğu getirildi. 14 Ocak tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda bağlı kuruluş olarak TİSKİ'nin bu amaçla bir şirket kurulma zorunluluğu oluştu. Genelgede ki zorunluluk doğrultusunda. Bu nedenle idaremizin 2 ayrı şirketten almakta olduğu hizmetlerde çalıştırılmakta olan personelin, bir kamu şirketine kadrolu olarak aktarılabilmeleri için bir şirket kurulmasına yönelik tekliftir"