61SAAT HABER SERVİSİ - TİSKİ Genel Kurulunda bugün gerilim üst seviyeye çıktı. Olağan Genel Kurulunun bugün 2. Bileşimi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapılan Genel Kurulda, gerilimi ateşleyen nokta Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın konuşması oldu. 
Genel Kurulda söz alan Kurukız, 

Trabzon’un Büyükşehir olması ve TİSKİ’nin kuruluş aşamasından bahsederek, “TİSKİ kuruluşundan beri Trabzon’un 18 ilçede hizmet verir hale gelmiş. Sizde takdir ederseniz, parti partimiz bakmadan herkes çok rahat görebilir. 811 bin insana hizmet vermek, tüm ilçelerde şubeleşir, teknik ekiplerini kurulmuş bir konuma gelmek hakikaten takdire şayandır. 
Bende şunu söylemek istiyorum: Bende bir Cumhur İttifakı Belediye Başkanı olarak, AK Parti iktidarları döneminde kötü şeyler oluyor gibi eleştirileri yanlış buluyorum. Adeta kuma kafayı gömmek gibi diyorum. AK Parti iktidarları döneminde su kanalizasyon, alt yapı ve sağlıkla dünyada örnek iktidar dönemlerinden olduğunu çok rahat söyleyebiliriz. 


İSTANBUL'DA TANKERLERLE SU TAŞINIYOR
CHP en son 80 öncesinde iktidar olmuştu. Bugün İstanbul’da tankerlerle mahallelere su taşınıp, bidonlarla dağıtıldığı dönemi yaşıyoruz. TİSKİ Genel Müdürümüz ve tüm ekibini takdir ediyorum” dedi. 
Bu sözlere CHP Grup Başkanı Vekili Turgay Şahin ise ilk etapta söz almadan sert bir tepki verdi. 
Ardından Genel Kurulu yöneten Başkan Vekili Atilla Ataman, ısrarla söz istemesi sonrasında Şahin’e söz verdi. 
Kurukız’a cevap veren Şahin, “Yıllardır burada siyaset yapmayaya özen gösteren kardeşinize. Bende siyaset yapabilirim. Bende Kılıçdaroğlu’nun doğum gününü kutlarım… 
Daha dün yerel basında çıktı, “Şalpazarı halkı bulanık su içiyor” 
İstanbul’da tankeri burada mevzu yapacağını önce kendi ilçesinin sorunu çözsün. Çünkü 30 senedir orada CHP iktidarı yok. Hep bu zihniyet var. 

KENDİ İLÇESİNİN SORUNLARINI ÇÖZSÜN
Biz 11 yıldır burada yanlış olsun doğru olsun Faaliyet Raporuna evet oyu verdik. 
Dün burada AK Partili belediye başkanları eleştirdi. 
Şimdi Kurukız, kalktık burada Trabzon’da ki sorunları konuşması gerekirken İstanbul’da İSKİ’nin tankerleri su veriyor. El insaf, kardeşim. O adam daha 1 seneden beri orada. Bir arada 24 sene geçsin. 24 seneden beri orayı siz yönettiniz. 24 sene geçsin de ondan sonra konuşalım. 
Trabzon’un ali menfaatlerini konuşacaksak konuşalım. Ama siyaset yapacaksak, bende siyasetçiyim.. 
Bundan bir kaç gün önce bakma cevap vermedim, şimdi doldum. 
Çarşıbaşı Belediye Başkanı da aynısını yaptı. Büyük hata yaptı.. 
Ne demek, rehberleri şudur budur.. Bizim rehberimiz Ulu Önder Atatürk’tür. 
Bunlar nedir, burada konuşulacak şey mi? 
Yapmayın…” dedi. 

BAŞKAN VEKİLİ ATAMAN, MECLİS SÜONUNDA SÖZ VERECEĞİNİ İFADE ETTİ
Bunun üzerine Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu söz istedi.

Meclisi yöneten Başkan Vekili Ataman ise, zamanın kısıtlı olduğunu ifade ederek meclisin sonunda her iki ismede söz vereceğini söyledi.

Ancak Çarşıbaşı Belediye Başkanı ısrarla konuşmak isteyince Başkan Vekili Ataman mikrofonun kapatılmasını istedi.

Ataman, bu sırada her iki isme de gündem sonrasında söz hakkı vereceğini yineledi.  
 Çarşıbaşı Belediye Başkanı Nuhoğlu, bu sırada ayağa kalkıp, “Bizim hedefimiz Allah’ın adaletini yaymak. Bizim hedefimiz Kur’an-ı Kerim” diyerek salondan çıktı.