Uzmanlar, Karadeniz Bölgesi’nde yaşayan yılanların genelde zehirsiz olduğu bilinse de bazılarının zehirli olduğunu belirterek vatandaşları uyardı. 

Önceki gün Karakaya-Yeşilova Mahalleleri arasındaki kırsal alanda görülen 2-2,5 metre boyundaki yılan, Trabzon TİSKİ Destek Hizmetleri Personeli Yahya Kılıç tarafından öldürüldü. Kılıç, çalışma esnasında yoldan araçla geçerken yılanı ezdiğini ancak ölmediğini fark ettiğini belirterek “Bir şeyin üzerinden geçtim. Ne olduğunu anlamadım. Aynadan yerde büyük bir yılanın kımıldadığını gördüm. Araçtan indiğimde ölmemişti. Önce taşla kafasına sonra da elime geçirdiğim sopayla birkaç kez vücuduna vurdum. Bir hayli uğraştım ama. Çevreden vatandaşlar geldi. Yılanın zehirli olduğunu söylediler. O mahalledeki çocuklar sokakta oyun oynuyor, bahçelerde insanlar çalışıyordu. Allah göstermesin birisine zarar verebilirdi.” Dedi.
Vatandaşlar da Kılıç’a teşekkür ederek “Allah Yahya beyden razı olsun. Biz buna cesaret edemezdik. Bu güne kadar bu kadar büyük bir yılan görmemiştik. Bayağı uğraştı ve sonunda öldürdü. Bu yıl birçok yerde görüldü.  Aman dikkat.” Diye konuştular.