19 Ocak tarihli Politik Güğüm köşemizde yer alan habere göre;  Trabzon AK Parti İl Başkanlığı görevini vekaleten yürüten Hasan Dilekoğlu, ilginçtir, şansızlığı diyelim, görevi aldığı gibi TİSKİ-SP krizi koptu.. 
Dilekoğlu, olayı görmemezlikten gelmedi. Kulak tıkamadı, sorumluluk yüklendi, İnisiyatif aldı! Krizi kendi haline bırakmadı. İlk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na gitti,  İstişare etti.   Ardından TİSKİ Genel Müdürü’ne gitti konuyu enine boyuna masaya yatırdı. 
 Sonra, SP il başkanı Cevat Kurt ile Ak Parti il başkanlığında görüştü.  

SP İl Başkanını da aldı yanına Büyükşehir Belediye başkanına getirdi. Diyalog kuruldu. Ortam yumuşadı. Trabzon’un enerjisini yoktan yere meşgul eden krizi tüm tarafların sağ duyulu yaklaşımı ile çözdü. Her iki tarafı barıştırdı. Her iki tarafın Trabzon menfaatlerinde hem fikir olmasına aracı oldu katkı sağladı.  

AK Parti ile SP’nin tavanında R.Tayyip Erdoğan ile Oğuzhan Asiltürk’ün bir araya gelmesi iki parti arasında barış rüzgarlarının esmesi ile de durumdan vazife çıkartan Delikoğlu’na bazı partili arkadaşları "bu işi girme elinde kalır"uyarısında bulunması da Hasan Dilekoğlu tarafından çok ciddiye alınmadı.. "Benim bu işi tatlılıkla çözmem gerekir" dedi ve çözdü. İşte bir il başkanı sorumluluğu.  

Vekaleten yönetse bile Dilekoğlu’nun bu hamlesi hakikatten taktire şayan

POLİTİK GÜĞÜM 19-01-2020