61SAAT HABER SERVİSİ - TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu konu ile ilgili olarak IPARD II 8. Çağrıda Türkiye genelinde toplam 50 Milyon Avro yani yaklaşık 320 Milyon Türk Lirası hibe dağıtılacağını ifade etti. 



Çağrı kapsamında destek verilecek olan başlıklar ise şu şekilde açıklandı: 
“-Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
-Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
-Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
- Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması
-Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması”

Çağrı kapsamında açıklanan başlıklarda ki yatırımlara yüzde 40 - 50 arasında hibe desteği verileceğini kaydeden Aydoğdu, yatırımcıların proje kapsamında yapacakları uygun harcamalarda  % 18 oranında KDV muafiyetlerinin olacağını sözlerine ekledi. 

Trabzon’un kalkınması adına büyük bir fırsat olan TKDK 8. Başvuru ilanının 31 Ocak 2020 tarihine kadar devam edeceğini kaydeden  İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, ‘’Trabzon’un bu desteklerden maksimum düzeyde faydalanmasını istiyoruz. Bu sebeple yatırım yapmak isteyenleri vakit kaybetmeden telefonla ya da İl Koordinatörlüğümüze gelerek bilgi almaya davet ediyorum. Gelin ilimizi beraber kalkındıralım. Proje Başvuru Çağrı ilanının başta Trabzon yatırımcıları olmak üzere tüm yatırımcılarımız ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dilerim. Haydi Trabzon. Şimdi proje zamanı!’’ dedi.

REVİ'DEN ZİYARET

AK Parti Trabzon  İl Başkanı Haydar Revi,  Danışmanı Fatih Solak ile birlikte TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu'yu makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.