Vali Ustaoğlu; TKDK’nın Trabzon’da yürüttüğü faaliyetleri yakından takip ettiğini ifade ederek, “Trabzon’un kalkınması adına TKDK büyük bir fırsattır. Yatırım yapmak isteyen herkes vakit kaybetmeden Trabzon İl Koordinatörlüğü’müzü ziyaret etsin. Trabzon’a kazandırılan yatırımlar için İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu nezdinde tüm TKDK personelini tebrik ediyorum” dedi.
Türkiye genelinde 60 milyon Avro (414 milyon Türk Lirası) dağıtılacağını ve Trabzon’un bu hibe desteğinden etkin olarak faydalanabilmesi için yoğun olarak çalıştıklarını ifade eden TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu ise bu alanda yapılan çalışmalar hakkında Vali Ustaoğlu’na bilgi verdi. 
IPARD II kapsamında 6. Çağrı İlanına çıktıklarını belirten Aydoğdu, “Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi, İşlenmesi Ve Paketlenmesi, Arıcılık Ve Arı Ürünlerinin Üretilmesi, İşlenmesi Ve Paketlenmesi, Zanaatkârlık, Yöresel Tarım Ve Gıda Ürünlerinin Üretimi, Kırsal Turizm Ve Rekreasyon Faaliyetleri, Kültür Balıkçılığı, Yenilenebilir Enerji Tesisleri Ve Kooperatif Ve Üretici Örgütleri İçin Makine Parkları Kurulumu alanlarında yapılan yatırımlar desteklenecektir” diye konuştu.