Trabzon Merkez Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Merkez Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. İlhan Aydın, Trabzon İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Abdülkadir Sümer, Trabzon Merkez ve İlçeleri İç Su Ürünleri Tarımsal Üretici Birliği Başkanı Hüseyin Salihoğlu, Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Yahya Çavdar, TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali, TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü Proje Birim Amiri Şansal Aydoğdu, Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü çalışanları ve sektör temsilcileri katıldı.

TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali yaptığı konuşmada, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD programı, Trabzon’da desteklenen yatırım kalemleri, 8. Proje Başvuru Çağrı İlanı ve bu çağrı ilanı ile birlikte uygulamaya konulan değişiklikler hakkında genel bir bilgilendirme yaptı.
TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü Proje Birim Amiri Şansal Aydoğdu ise, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun desteklediği ‘Su Ürünleri İşlenmesi ve Pazarlanması, Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesi’ yatırım kalemleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
Sunumların ardından toplantıda soru- cevap bölümüne geçildi.