Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu’yu Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Yönetim Kurulu Üyeleri Köksal Yavuz, Akın Akman, Hasan Küçükarslan, Ali Baştürk ve Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı karşıladı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, IPARD 2 Programı 5.Başvuru Çağrı İlanı ve TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğünün yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Aydoğdu, 5. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sadece “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” tedbiri ile “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” tedbiri kapsamında başvuruların kabul edildiğini belirterek, desteklenecek sektörleri açıkladı. Aydoğdu “Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler, Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması tedbirleri altında başvuruları kabul ediyoruz. Başvurular 08.04.2019 tarihinden itibaren İl Koordinatörlüğümüzde kabul edilmeye başlandı. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar tedbiri için online başvuruda son tarih 14.05.2019, son teslim tarihi 17.05.2019’ dur. Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar tedbiri içinse Online Proje Başvuru Sistemi 21.05.2019 tarihi saat 21.00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 24.05.2019, saat 18.00’dir. Yatırımcılarımızdan bu tarih ve saatlere dikkat ederek projelerini sunmalarını bekliyoruz.” dedi.
Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, TKDK tarafından sağlanan destekleri çok önemsiyoruz. İlgili sektördeki sanayicilerimizin bu hibelerden daha fazla yararlanması gerektiği inancındayız. TKDK desteklerini tanıtmak ve destek kapsamındaki sektörlerden daha fazla proje başvurusu yapılmasını sağlamak amacıyla TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü ve Başkanlığımız iş birliğiyle ileriki dönemlerde açıklanacak çağrılara yönelik bilgilendirme toplantıları yapmak istiyoruz. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Şansal Aydoğdu’ya iş birliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.