Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü Trabzon'da 17 projeye daha destek oldu.

TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü 12. Çağrı döneminde 'Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi' kapsamında desteklenen 'Arıcılık' alanında yüzde 50 hibe destekli proje sunan 14 adet başvuru sahibi ile 507 bin 616 TL tutarında, Kırsal Turizm başlığından yine yüzde 50 hibe destekli proje sunan 3 adet başvuru sahibi ile 1 milyon 680 bin tutarında, toplamda 2 milyon 187 bin TL tutarında sözleşme imzalandı.

Sözleşme imzalama töreninde konuşma yapan TKDK Trabzon İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, 17 başvuru sahibi ile daha sözleşme imzaladıklarını belirterek bu projeler tamamlandığında 1 milyon 93 bin TL hibe ödemesi gerçekleştireceklerini hatırlattı. TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü olarak her başvuru çağrı döneminde destekledikleri yatırımlarla Trabzon'da farkındalık oluşturduklarını, istihdama destek olduklarını belirten Aydoğdu, 30 adet işletmede 207 kişinin istihdam edildiğini, 2014 yılı sonuna kadar tamamlanacak olan projelerle beraber bu rakamın 300'ün üzerine çıkacağına dikkat çekti.

İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Trabzon TKDK olarak bugüne kadar 30 adet projeyi tamamlayarak 6 milyon 938 bin TL tutarında hibe desteği verdiklerini belirterek daha önceki çağrı dönemlerinden devam eden projelere de 3 milyon 940 bin TL hibe desteği vereceklerini söyledi. Aydoğdu, sözleşme imzalanan 17 adet proje tamamlandığında İl Koordinatörlüğü olarak Trabzon'da toplamda 11 milyon 971 bin TL hibe ödemesi gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi. - Trabzon