Türk Kadınlar Konseyi Derneği Trabzon Şubesi başkanı Çağla Sonat ve Trabzon Devlet Tİyatrosu başkanı Saliha Elvan Karahasan işbirliğinde, ''Tiyatroda Yılbaşı Partisi'' adıyla küçük yaştan itibaren hayata tutunma mücadelesi veren çocuklara yönelik bir proje düzenlediler.

Dernek tarafından yapılan açıklama şu şekilde oldu...

   2018 Ekim ayında kurulan Türk Kadınlar Konseyi Derneği Trabzon Şubesi, Kamu Kuruluşları ile işbirliği içerisinde, özellikle çocuk, genç ve kadınlarımızın sorunlarını ele alarak, bu konuda destek sağlamaya yönelik faaliyetler yapmayı hedeflemiştir.

    Türk Kadınlar Konseyi Derneği olarak Trabzon Devlet Tiyatrosu müdürü Saliha Elvan Karahasan ve ekibinin 25 ve 26 Aralık 2018 tarihlerinde "Tiyatroda Yılbaşı Partisi" adıyla; küçük yaştan itibaren hayata tutunma mücadelesi veren çocuklara yönelik düzenledikleri projeye ortak olduk. Bu bağlamda, bir anne şefkati ile çocuklara el uzatıp, moral vermek, yüzlerini gülümsetmek ve yeni yıla girerken gelecek ile ilgili umutlarını yeşertmek amacıyla projeye destek verdik.

    Projenin 1. etkinliği olarak; 25 Aralık 2018 Salı günü saat 13.00'de Haluk Ongan Sahnesi'nde Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçılarının sergiledikleri "Kılçık Mahallesi "adlı oyunu, Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki kimsesiz çocuklar ile Zafer Özel Eğitim Kurumundaki eğitim gören çocuklar, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bünyesindeki çocuklar ve Umut Yaşam Derneği'nden çocuklar olmak üzere, 320 çocuk  izledi. Oyunun ardından, derneğimizce kurulan yeni yıl ağacının önünde, çocuklara hazırladığımız hediyelerimizi sunduk. Çocuklarımızla birlikte, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmeleri dileğiyle, yeni yıl kutlamamızı da yaptık.

     2. etkinliğimizi ise; 26 Aralık 2018 Çarşamba günü saat 15.00'de gerçekleştirdik. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Fatoş İnal Hanımefendinin değerli eşi adına kurulmuş olan "Profesör Doktor Aydın İnal Amfisi ’nde, Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçılarının görev aldığı "Sihirli Lamba" adlı çocuk oyunu sergilendi. Oyunu; Pediatrik Onkoloji Servisi ve diğer servislerde tedavi gören çocuklarımız ile Umut ve Yaşam Derneği bünyesindeki çocuklar olmak üzere, 60’ ın üzerinde çocuk izledi. Oyunun ardından, çocuklarımıza sağlıklı ve umut dolu güzel bir yıl ve ömür geçirmeleri dileğiyle hediyeler vererek, yılbaşı kutlaması yaptık.

       Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun düzenlediği bu anlamlı projeye ortak olmak ve destek vermekten, Türk Kadınlar Konseyi Derneği Trabzon Şubesi olarak büyük  mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle, Trabzon Devlet Tiyatrosu müdürü Sayın Saliha Elvan Karahasan ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan sonra da benzer sosyal sorumluluk projelerinde birlikte çalışmaktan onur duyacağımızı belirtmek istiyoruz.

       Bizimle birlikte bu projeye destek verenlerden; etkinliklerin ikram ve sunumlarını gerçekleştiren Zorlu Grand Otel'e ve Bakkalım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ataman 'a, çocuklara temin ettikleri kitap katkılarından dolayı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başkanı Sayın Nilgün Osmanağaoğlu ve dernek üyelerine, kırtasiye katkılarından dolayı Ecz. Mehmet Ongan ve Kanuni Anadolu Lisesi'ne, imzaladığı kitaplarıyla katkı sağlayan değerli yazar Nilbanu Engindeniz'e ve her konuda desteklerini esirgemeyen Türk Kadınlar Konseyi Derneği Trabzon Şubesi üyesi sevgili arkadaşlarıma duyarlılıklarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

     Böyle anlamlı organizasyonların ve duyarlı destekçilerinin daha da artması ve sosyal sorumluluk duygusunun ülke genelinde dalga dalga yayılması dileğiyle, herkese sağlık, barış ve huzur dolu bir yıl diliyoruz....                           

                                              TÜRK KADINLAR KONSEYİ DERNEĞİ TRABZON ŞUBESİ

                                                                               Kurucu Başkanı

                                                                                 ÇAĞLA SONAT