Doç.Dr.Özlem Doğuş Varlı yönetimindeki TLYD THM Korosu, KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde muhteşem bir konser verdi. Kızılay’ında sponsor olduğu ve sunuculuğunu Ayşegül Karbuz Akyüz’ün yaptığı konser programı “Kar etmez ahım sen Gülizare” türküsüyle başladı. Salonu dolduran yüzlerce izleyici TRT edasında bir konser izlerken gerek koro gerekse de solistler büyük alkış aldı. Zaman zaman sürprizlere de sahne olan programa “Aykırı yol uzunu” türküsünde tulumuyla Cem Yazıcı, “Bozboğan Zeybeği” türküsünde de efe oyunuyla Mehmet Ali Tekincanlı renk kattı.

İkinci bölümde ülkemizin bağlama virtiözlerinden Erdal Erzincan ve eşi Mercan Erzincan sahne aldı. Erdal Erzincan bağlamayla adeta resital sunarken eşiyle birlikte seslendirdiği türkülerle ayakta alkışlandı. Erzincan, Trabzon’da türkü söylemekten mutluluk duyduğunu ve bu vesileyle de sık sık geldiğini söyledi. Sahnede kaldığı sürede bağlamasını konuşturmayı daha çok tercih eden Erdal Erzincan özellikle şelpe tekniğinden örnekler sundu. Mercan Erzincan da Trabzon’da sanat ve kültürel anlamda büyük bir potansiyel olduğunu vurgulayarak “ Müthiş bir koro izledik. Sizler de müthişsiniz. Karşınızda heyecanlanmadım desem yalan olur” Dedi.

TLYD Vakfı Başkanı Ahmet Kahraman konserin son bölümünde koro şefi Doç.Dr.Özlem Doğuş Varlı’ya çiçeğini takdim ederken   Erzincan çiftine de  telkari işlemeli gümüş kahve takımı hediye etti.  Derneğe yapmış olduğu hizmetlerin anısına koristlerden  Prof.Dr.Ahmet Akgün’e de TLYD Başkanı Kenan Atalay tarafından gümüş telkari verildi.

Kızılay Trabzon Şube Başkanı Fuat Adıgüzel de TLYD Başkanı Atalay’a, koro şefi Varlı’ya ve Erzincan çiftine günün anısına birer plaket takdim etti.

TLYD Başkanları Atalay ve Kahraman müthiş programı hazırlayan başta koro şefi Doç.Dr.Özlem Doğuş Varlı’ya, tüm korist-saz ekibine ve gecesini gündüzüne katarak mesai harcayan yönetim kurulu üyelerine, büyük nezaket göstererek bir sözle Trabzon’a kadar gelip adeta kulakların pasını silen mütevazi Erzincan çiftine teşekkür ettiler.