61 SAAT HABER SERVİSİ-Türkiye’de ihracatın en büyük kalelerinden olan bölgemiz ürünlerinden fındık ile ilgili devletin nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin ipuçları Ankara kulislerinden geldi.

Edinilen bilgilere göre bölge milletvekilleri fındık konusunda 3 kez üst üste toplantı düzenleyip, olmazsa olmaz 10 madde oluşturarak, son durumu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye iletti.

10 maddede fındık ürününün önemi, fiyat politikasının nasıl olması gerektiği, fındığın maliyeti, üreticinin talepleri ve fiyat açıklanması konularındaki stratejiler masaya yatırıldı.

TMO’nun fındık alımı yapıp yapmayacağı yönünde merakları gideren bilgide yine Ankara kulislerinden geldi. Tarım Bakanı Pakdemirli’in çok kısa süre içinde ilgili karar çıktığında TMO’nun fındık politikasına direk müdahil olarak fındık alımı yapacağını açıklayacağı öğrenildi.

Fındık fiyatının ne olacağı ile ilgili ise şimdilik kesin bir bilgi yok, fakat rekoltenin geçen yıla oranla 100 ton daha az olması, beklenilen fiyatlara yakın veya daha yukarısında bir fiyat olacağı ihtimalini gözler önüne serdi.

Net bilgiyi önümüzdeki günlerde Pakdemir’in kamuoyuyla paylaşacağı öğrenildi.