Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, video konferans aracılığıyla Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki oda ve sektör meclisi başkanlarıyla bir araya geldi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun da bir konuşma yaptığı toplantıda sanayinin ve sanayicilerin sorunları ele alındı.

Toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bakan Varank’ın sanayiye verdiği öneme dikkat çekerek, “Milli teknoloji hamlesiyle ülkemizi bir üst lige çıkartma vizyonu, bu kritik dönemde bizlerin çalışma şevkini artırıyor. Geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor” dedi.

Hükümetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde aldığı önlemlerle, bu çalkantılı sürecin de geride kalmasını beklediklerini belirten Hisarcıklıoğlu, “Elbette burada, bizlere, özel sektöre de görev ve sorumluluk düşüyor. Üretim ve istihdam kapasitemizi mutlaka korumalıyız. Risklere değil, fırsatlara odaklanmalıyız. Enseyi karartmadan temkinli ama kararlı bir şekilde ilerlemeye devam etmeliyiz” diye konuştu.

HACISALİHOĞLU KONUŞMA YAPTI

Toplantıda TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da bir konuşma yaptı. Başkan Hacısalihoğlu konuşmasında üyelerden ve bölgeden gelen bazı talepleri Bakan Varank’a iletti.