TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, oda ve borsa başkanlarıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlenen istişare toplantısına katıldı. Başkanlar, Başbakan Binali Yıldırım’ı da ziyaret ederek, görüş alış verişinde bulundular. Toplantı ve buluşmalara Trabzon Ticaret Borsası adına Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu iştirak etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısında bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu olağan üstü durum karşısındaki soğukkanlı tavrının ve bu zor süreçte bile ekonomiyi ön planda tutmasının iş dünyasının moralini ve çalışma şevkini artırdığını söyledi. “Bizler, ülkemizin tüccar ve sanayicileri olarak, daha güçlü bir ekonomi için, hiçbir kesintiye uğramadan yola devam etmek azmindeyiz. Bu çerçevede üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız” diyen Hisarcıklıoğlu, ülke ve millet olarak büyük bir badire atlatıldığını ifade etti.
TOBB ve Oda-Borsa camiası her zaman demokrasiden ve milletinden yana olacaktır  
TOBB camiası demokrasi mücadelesinin yanında
 
Öte yandan Oda-Borsa camiası olarak, kamu düzeninin korunması ve hizmetlerin etkin bir şekilde işlemesi için alınan OHAL kararını desteklediklerini de vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu zor dönemde herkesin devlete yardım etmesinin millet olmanın gereği olduğunu anlattı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, devletin başlattığı şehit ve gazilere yönelik dayanışma kampanyasına da, TOBB-Oda-Borsa camiası olarak önemli bir katkı sağlayacaklarını bildirdi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan mesajlar:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan , "Hiç şüpheniz olmasın. 15 Temmuz bu Milleti bayraksız, vatansız, devletsiz, bırakma girişimidir. Çünkü bu girişimde bulunan ihanet şebekesinin ne millet ,ne bayrak, ne vatan, ne de devlet diye bir derdi yoktur" ifadesini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milleti himmet diyerek soydular soğana çevirdiler. Şimdi her şey meydana çıkıyor. Daha çok şeyler çıkacak. Daha noktayı koymuş değiliz, bu bir virgüldür. Daha devam ediyoruz. Rehavet yok, gevşemek yok, kararlı bir şekilde bu süreci devam ettirmek durumundayız." dedi.
 
Türkiye'nin ekonomik göstergelerinde hiçbir sorun yok
 
Erdoğan, devam eden yatırımların olduğunu, bunlarla beraber yeni yatırımlarla ilgili de müjdeler beklediklerini söyledi.
 
Oda ve borsa başkanlarına, "Küresel krizin derinlemesine yaşandığı 2007 yılından bu yana 7,3 milyon yeni istihdam üreten ekonomik başarının sahipleri olarak sizlere güveniyorum." diye seslenen Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik göstergelerinde hiçbir sorun ve sıkıntının bulunmadığını vurguladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğündeki oda ve borsa başkanları, Külliye ziyaretinin ardından Başbakan Binali Yıldırım’ı da ziyaret ederek istişarede bulundular. 

Başbakanlık’ta düzenlenen istişare toplantısında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Başbakan Yıldırım’a, reel sektörün güçlenmesi ve rekabet gücünün artması konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eti. İstişareye verilen önemin iş dünyasının şevkini artırdığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Şimdi sizin liderliğinizde, hükümetimizin, ekonomiye odaklanıp, büyüme ve reform alanında yeni bir sıçrama başlatacağına inanıyoruz. Bu çerçevede üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız” dedi.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, yaptığı değerlendirmede, toplantıların ve buluşmaların Türkiye’nin birlik ve beraberliği ile kalkınma hareketindeki bütünlüğüne önemli katkılar yapacağına inandığını belirterek, “Bu ülke hepimizin. Onun için, ihanetin en büyüğü olan darbe teşebbüsünü kıran millet olarak kalkınma hareketini topyekün bir şekilde hızlandırmalıyız” dedi.