Toplum Gönüllüleri Vakfı Trabzon Şubesi anlamlı bir projeye adım atıyor. Trabzon’a 40 farklı şehirden 40 farklı ünversite öğrencisi gelerek engelli üniversite öğrencilerinin eğitimleri süresinde yaşamış oldukları sorunlarını tartışıp çözüm için izlenilecek yolları konuşacaklar.

Proje ilgili açıklama yapan grup şu ifadeleri  kullandı:

Bizler Toplum Gönüllüleri Vakfı çatısı altın da bir araya gelerek toplumsal fayda üretme çabasında olan Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileriyiz. Trabzon yerelinde tespit ettiğimiz sorunların çözümünde aktif rol oynamak adına yazmış olduğumuz sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri ile daha güzel bir dünya yaratmak adına mücadele veriyoruz. Kadınlar, çocuklar, sokak hayvanları, engelli bireyler, lösemi ile mücadele eden çocuklar, göçmenler, ekoloji ve yaşlı bireyler çalışma alanlarımıza örnek olarak gösterilebilir.

Bu bağlamda yapacağımız ulusal bir projede Türkiyenin 40 farklı şehrinden 40 farklı üniversite öğrencisini misafir ederek, engelli üniversite öğrencilerinin eğitimleri süresince yaşamış oldukları sorunları, bu sorunlarının nedenlerini, çözüm yollarını ve bizlerin bu sorunlar karşısında hangi yolları izlememiz gerektiğini tartışacağız. Amacımız bu 40 üniversitede ve kendi üniversitemizde engelli arkadaşlarımıza dikkat çekebilmek, gençliğin enerjisini sıra arkadaşlarının dezavantajlı durumunu gidermesi için güçlendirmek, yalnızca eleştiren değil; değiştiren ve dönüştüren bir gençlik yaratmak. Bizler biliyoruz ki engelli olmak engel değildir yeter ki inanalım. 

Bu projeyi gerçekleştirirken Trabzon'un desteği bizim için çok önemli. Biz gençler Trabzon için, Ülkemiz için, Dünyamız için mücadele ederken bizleri desteklemeniz projemizi hayata geçirmek için ihtiyacımız olan kaynaklara ulaşmamız için bizlere yardımcı olmanız çok önemli. Bizleri bu yolda yalnız bırakmayacağına inandığımız tüm dostlarımıza, abilerimize ve ablalarımıza sevgilerimizi ve saygılarımızı iletiyoruz.