61SAAT HABER SERVİSİ - ERHAN ESASPEHLİVAN - TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, bugün Trabzon'a çıkarma yaptı. Trabzonlu olan ve ekibiyle bölgeyi ziyaret eden Turan, önce belediye ile ortak yatırımlarını incelerken ardından Trabzon'un mega projeleri arasında gösterilen Akyazı Stadına gitti.
Trabzon Valisi A. Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte stadın yapım çalışmaları hakkında ilgililerden brifing alan Turan, ardından konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BİZ DE TRABZONSPOR TARAFTARIYIZ
Taraftarların stadın bitimini merakla beklediğinin hatırlatılması üzerine Turan, "Taraftarın içinde biz de varız. Şuan da bu şantiye bakan, idare Başkanı (Kendisini kast ediyor), buraya bakan Başkan Yardımcısı, Daire Başkanı ve uzman arkadaşların tamamı Trabzonlu ve Trabzonsporlu.. Dolayısıyla ülkenin her tarafıyla ilgimiz var, bütün kulüpler bizim ama özelde biz buralıyız ve Trabzonsporluyuz..." şeklinde yanıt vermesi dikkat çekti.

TÜRKİYE'DE TOKİ TARAFINDAN 18 STAT İNŞA EDİLİYOR
Türkiye'de TOKİ tarafından 18 stat inşa edildiğini ve bunların 2'sinin tamamlandığını ifade eden Turan, "Bunların 2 tanesi, Arena ve Mersin Stadı teslim edildi. Şuan da devam eden 16 stat var. İnşallah 1 hafta 10 güne kadar Antalya stadını teslim edeceğiz, peşine Sivas ve inşallah ardından Trabzon stadını teslim edeceğiz" dedi.

YAPILANLAR İÇİNDE EN ÖZELİ TRABZON STADI
Yapılan statlar içinde en özellikle olan stadın Trabzon'da yapıldığına dikkat çeken Turan, "Bütün bu statlar içerisinde en özellikli olan stat, Mühendislik yapısı olarak sistematik anlamda, bazı fonksiyonları ile birlikte en önemli yapı şuan da içinde bulunduğumuz stadyumdur.
Şuan da burada kullandığımız çelik yapı sistemi  dünya da bir kaç yerde uygulanan yapı sistemidir. Burası tabi Türkiye'de Avrupa'da bile inşa edilen en önemli statlardan bir tanesi.
Bir defa bir dolgu üzerinde yapılan dolgu stat. Yaklaşım 2 milyon metreküp dolgu yapıldı. Bu rakamlar ufak rakamlar değil. Bir kamyonun aldığı 5 - 6 metre küptür. Sadece dolgu yapılması değil bunu sıhhi hale getirmesi de önemli.
Burada yaklaşık 125 bin metre kazık imalatı var. 125 km boyunda kazık çakıldı bunun altına. Buraya devasa sistem yapıldı" diye konuştu.

AKYAZI'YI DİĞERLERİNDEN AYIRAN ÖZELLİĞİ
Turan, Akyazı Stadını diğer statlardan ayıran en önemli özelliklerinden birinin de burada bir kompleks yapılması olduğunu kaydetti. Turan, "Diğer statlarımız sadece stadyum. Trabzon Stadı komplike tesis şuan da. Bunun yanında sadece yapılan çoğunluğu ekmek çim olmak üzere 6 tane saha var. Yine Trabzonspor'un kullanacağı modern kamp eğitim merkezi var" diye konuştu.

SADECE TRABZONSPOR'A DEĞİL MİLLİ TAKIMLARA DA HİZMET EDECEK
Turan, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Karayollarının, DSİ'nin, Belediyemizin, Valiliğin çok büyük katkıları var. Biz en üst düzeyde Trabzon Stadı ile ilgili 15 günde bir toplantı yapıyoruz.
Türkiye'nin göz bebeği olacak bir tesis burası. Türkiye'de büyük bir spor faaliyet olacaksa, Trabzonspor'un bu tesisi dışa açılan kapı olacak. Burası sadece Trabzon'a, Trabzonspor'a hizmet edecek tesis değil ülkemize milli takımlara hizmet edecek."

ŞAMPİYONLUĞU BURADA KUTLARIZ
Trabzonsporluların ne beklediğini iyi bildiklerinin altınız çizen Turan, "Şuan da statta önümüzü görmediğimiz hiç bir detay kalmadı. Bütün detaylar çözülmüş vaziyette. Dolayısı ile bu bizim için sevindirici hadise. Trabzonsporlu kardeşlerimizin, ne beklediğini biz çok iyi biliyoruz. Biz de onu bekliyoruz.  Uzun yıllar yaşayacak bir tesis. Mühendislik anlamında sıfır hatayla çalışmak zorundayız. Beklentilere de karşılık vereceğiz. Şampiyonluğu burada kutlarız diyoruz..." dedi.yran, Trabzon Peyzaj Uzman Ali Erdem Turan, Trabzon Mekanik Uzmanı Ahmet Eren Küçük ve Başkan Danışmanı Osman Bekar ile çalışmalarını sürdürecek.

BİR KAÇ AY SONRA BURADA TOPA VURURUZ
Stadın özel bir sistemle inşa edildiğine dikkat çeken Turan, bu işlemi ise kameralarla kaydedeceklerini ifade etti. Stadı ikinci yarıya yetiştirilmeye çalışıldığını ifade eden Turan, "Bu açıdan milimetrik çalışmalar var. Bizim hedefimiz Trabzonspor'un beklentisi aslında ikinci yarının başlangıcına yetiştirmek. Bu olmaz da 5. maçı 6. maç olur.. Çözülmemiş hiç bir şey yok. 360 kişilik içerde çalışan arkadaşımız var. İnşallah bir kaç ay sonra burada gelip topa vurmuş oluruz" dedi.

TOKİ, TÜRKİYE'NİN MEDARI İFTARI
Seçim sürecinin TOKİ'de olumsuz bir etkisi olmadığını da ifade eden Turan, "Biz ayın 30'unda fatura kesen müteahhide  paranın tamamını öderiz. Hiç bir şekilde para sorunu yaşamayan kuruluştur. Türkiye'nin medarı iftarı kuruluşlarından bir tanesidir. Burada belki de yegana kuruluştur" diye konuştu.

İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMA
Trabzon Valisi A. Celil Öz ise, "Bilindiği gibi çalışma devam ediyor. Kurumlarımızla da toplantı yaptık. Karayolları bölge müdürlüğümüz ilgili bütün kurumlarla toplantılar yaptık. Bu tür bağlantı ve iş birliği içinde çalışmasını eş zamanlı yürütüyoruz. Asfalt, yol, gaz bağlantılarını hep birlikte yürütüyoruz. Çok özel bir proje. İnşallah güzel bir tesis Trabzon için örnek olacak" dedi.

SU KANALLARI YAPILACAK
Kanalların açılması ile ilgili olarak Öz, "Suyunu toparlayacak olan o da ayrı bir rekreatif alan katacak. Proje çalışması da yapılıyor " diye konuşu.

BÜYÜK BİR SPOR KOMPLEKSİ
Başkan Gümrükçüoğlu ise, "Akyazı'nın dolgusuna Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizzat el attı. Trabzon'un sporda ülkenin başkentlerinden biri olduğunu bu vesile ile bu dolgu alanını bizzat kendi tensipleri ile başlattı. Bu sadece bir stat değil bir büyük spor kompleksi.." ifadelerini kullandı.

TOKİ'DEN KİMLER GELDİ?
Başkan Turan  beraberinde Trabzon Bölge Uzmanı Murat Öztürk, Uygulama Dairesi Başkanı Ertuğrul Kurt, Kentsel Yenileme Dairesi Başkanı Gürol Konyalıoğlu, Trabzon Elektrik Uzmanı Nuri Hayran, Trabzon Peyzaj Uzman Ali Erdem Turan, Trabzon Mekanik Uzmanı Ahmet Eren Küçük ve Başkan Danışmanı Osman Bekar ile çalışmalarını sürdürecek.

BAŞKAN TURAN'IN AKYAZI ZİYARETİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN