Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Trabzon iline bugüne kadar yaptığı çalışmaların bir listesini yayınladı. Açıklamaya göre Trabzon'a bugüne kadar 8 bin 37 konutun inşasına başlandığı belirtildi. Bu konutlardan 7 bin 384’ü tamamlandığı, 653 konutun inşasının ise halen devam ettiği ifade edildi.

Trabzon’da ayrıca 41 bin seyirci kapasiteli stadyum, 2 Aile Sağlık Merkezi, 3 Büfe, 7 Cami, 2 Hastane, 1 Kamu Hizmet Binası, 5 İlkokul, 5 Lise, 2 Pansiyon, 1 Sağlık Ocağı, 2 Sevgi Evi, 3 Spor Salonu, 10 Ticaret Merkezi inşa edildiği de aktarıldı.

TOKİ’nin Trabzon’da inşası devam eden projeleri Trabzon Akçaabat Yıldızlı Belediyesi Bağlantı yolu inşaatı, Trabzon Araklı Küçük Sanayi Sitesi 216 Adet İşyeri, Trabzon Beşikdüzü İlçesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, 1. Etap 2. Bölge 142 Adet Konut ve 51 Adet Dükkan Trabzon Ortahisar İlçesi Tabakhane Vadisi Rekreasyon Alanı İnşaatları İle Bağlantı Yolu Yapım İnşaatı Trabzon Ortahisar Pelitli Mahallesi 41 Adet İşyeri, 1 Adet Cami Trabzon Yomra İlçesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 511 Adet Konut ve 1 Adet 24 Dükkanlı Ticaret Merkezi TOKİ, tarafından inşası devam eden uygulamalar ile Trabzon’da toplamda yaklaşık 1 buçuk milyar TL’lik yatırım yapıldığı öğrenildi..