61SAAT HABER SERVİSİ - Çin’den başlayarak Türkiye dahil tüm dünyayı etkisi altına alan Koranavirüs, TOKİ tarafından yapılacak 100 bin Sosyal Konut Projesinin kura çekimlerini de etkiledi. TOKİ’den yapılan açıklamada kurası çekilmeyen projelerin, kuraları ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu. 
TOKİ’den yapılan açıklamada, “Küresel çapta yaşanan ve ülkemizi de etkileyen yeni tip Koronavirüs (Kovid - 19) salgınına karşı ülkemizin tüm kurumları etkin ve koruyucu önlemler almaktadır. 
Devletimizce bugünedek alınan ve alınacak tedbirler kapsamında kuraları sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınladığımız 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projemizde, hak sahibi olamayan vatandaşlarımızın başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesi sırasında oluşabilecek sağlık risklerini engelleme amacıyla kuralar ileri bir tarihe ertelenmiştir” ifadeleri kullanıldı. 

TRABZON PROJELERİNİN KURA ÇEKİMLERİ DE ERTELENDİ
Toplu Konut İdaresi Başkanlığından (TOKİ) edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığının desteğiyle TOKİ tarafından yürütülen 221 projenin kapsamında 100 bin Yeni Sosyal Konut inşaa edilecekti. 
Trabzon’da Ortahisar, Şalpazarı, Sürmene, Tonya ve Araklı olmak üzere 5 ilçede olmak üzere 772 konut yapılacaktı. Öncesinde yapılan açıklamada Trabzon Şalpazarı İlçesinde yapılacak 48 konutun ve Tonya İlçesinde yapılacak 94 konutun Kura çekimi 6 Mayıs, Trabzon Ortahisar’da yapılacak 480 konut ile Araklı’da yapılacak 50 konutun kura çekimi ise 7 Mayıs, Sürmene’de yapılacak 100 konutun ise kura çekiminin 8 Mayıs’ta yapılacağı açıklanmıştı.