Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tonya'da hemşehrileri ile buluştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Murat Zorluoğlu, eski spor bakanları Akif Çağatay Kılıç ve Osman Aşkın Bak, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç,   ile Tonya’ya gelen Erdoğan helikopter ile Tonya ilçe Stadı’na indi. Erdoğan’ı burada AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, Tonya Kaymakamı Osman Sayılır, idari amirler, AK Parti Tonya İlçe Başkanı Cafer Köroğlu karşıladı.

ERDOĞAN’A MEŞHUR TONYA TEREYAĞI TAKDİM EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a burada coğrafi işaretli Tonya Tereyağı ve  Fol Balı takdim edildi. Erdoğan bu sırada Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel'e dönerek, "Biz bunun tadını alırsak gerisini göndermeniz gerekebilir" diye espri yaptı. Belediye Başkanı Beşel de "Ne zaman isterseniz Sayın Cumhurbaşkanım" diyerek karşılık verdi. Yöresel kıyafetli vatandaşlar ve çocuklarla fotoğraflar çektiren Erdoğan, ayrıca çocuklara armağan verdi.

Feride Ahmet Şener Ortakokulu Halk Oyunları Ekibi Erdoğan'ın gelişi sırasında gösteri sundu. Gösteri sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milletvekili Salih Cora’dan folklor ekibini Külliye’ye getirmesini istedi.

HEMŞEHRİLERİ İLE SOHBETLER ETTİ

Erdoğan ardından hemşehrilerinin yoğun ilgisi ve desteği eşliğinde ilçe merkezinden Erikbeli Yaylası’na doğru hareket etti Erdoğan aracı vatandaşların ilgisi karşısında yol almakta zorlandı. Tonyalı hemşehrileri, Erdoğan ile konuşabilmek ve onun elini sıkabilmek için adeta yarış içerisine girdi. Yol üzerinde sürekli olarak duran Erdoğan hemşehrileri ile sohbetler etti. AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora da bu anlarda Erdoğan’a eşlik ederken, ilçe ile ilgili bilgiler aktardı. Erdoğan’ın kendisine gösterilen ilgiden dolayı oldukça memnun kaldığı gözlendi.

Erdoğan, Erikbeli’ne gidişi esnasında Çayıriçi ve Kalınçam Mahalleleri’nde aracını durdurarak yol kenarında kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla sohbet etti.