Türkiye Oryantiring Federasyonu, 12-16 Yaş Gelişim Kampını Tonya’da gerçekleştirdi. Kadıralak yaylasında ormaniçi eğitimi alan çocuklar, Tonya merkezde de sprint eğitimi gördü. Farklı illerden gelerek ilk kez oryantiring ile Tonya’da tanışan çocuklar, milli takım antrenörleri ile çalışma fırsatı buldular. Kampa katılanlar, Tonya merkez ve Kadıral’ın oryantiring haritasını da çıkardılar.
DESTEKSİZ OLMAZ
Türkiye Oryantiring Federasyonu Asbaşkanı Fatih Bektaş, “Başkanımız Hacer Akyüz’ün çabası, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk’ün desteği ile, bu kampın Tonya’da yapılması konusunda Trabzon Milletvekili Salih Cora, Tonya Kaymakamı Halit Mengi  ve Belediye Başkanı Osman Beşel ile, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt’un önemli yardımları oldu” dedi. 
ORYANTİRİNG OKULU
Tonya’nın oryantiring merkezi yapılması konusunda girişimlerini sürdürdüklerini ifade eden Bektaş, “Federasyonumuz burada bir oryantiring okulu açmayı planlıyor. Çayıriçi’ndeki 8 derslikli okulu alıp onararak bunu gerçekleştirirsek, burada milli takım dahil sürekli eğitim - kamplar yapılabilir. Bu konuda hem ilçe yetkililerinin, hem siyasilerin, hem de halkımızın desteğini istiyoruz” diye konuştu.