İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ile Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri katıldı.

Platform adına bir konuşma yapan Hasan Kalyoncu, ilçenin sorunları ve çözüm önerilerinin yer aldığı bir rapor hazırlanacağını belirterek, "Toplantının düzenlenmesinde, duyurularda da belirtildiği gibi siyasi bir amaç yok. Bu salona herkes siyasi düşüncesini bir yana bırakarak Tonya'yı konuşmak için girdi. Yapacağımız sunumla Tonya'nın bir fotoğrafını çekmek istiyoruz" dedi.

İlçede hayvancılığın geçmiş yıllara oranla düştüğünü savunan Kalyoncu, şöyle devam etti:

"Hayvancılığın hayvan ve hayvansal ürünlerin ithalatı, tarım ve hayvancılığa destek veren birçok kurumun özelleştirilmesi uygulanan teşviklerin önemli ölçüde kaldırılması, yem girdilerinden fahiş fiyat artışları, hayvansal ürünlerin sürekli değer kaybı gibi birçok nedenle hayvancılığımız gün geçtikçe kan kaybetmiştir, günümüzde de yok olma noktasındadır. 1990'lı yıllarda üretici 34 kilo süt satarak bir çuval yem alabiliyordu. 2012 yılında aynı yemi alabilmek için 51 kilo süt satması gerekiyor."

Kalyoncu'nun konuşmasının ardından toplantıya katılanlarda görüş ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Toplantı sonunda platformun devam etmesi, yapılan konuşmalar doğrultusunda hazırlanacak raporun ise yetkililere iletilmesi kararı alındı.