Heyecan verici tasarım özellikleriyle üstün sürüş keyfi sunan GT86, Toyota’nın 50 yıllık spor otomobil birikimini yeniden asfalta taşıyor. Spor otomobilde tutkunun yeni adı olan arkadan itişli Toyota GT86, sürücüsü ile bütünleşerek gerçek, saf, heyecan veren ve eğlenceli sürüş keyfini garanti ediyor. Merakla beklenen GT86, Temmuz ayında Türkiye’de pazara sunuldu.

Toyota’nın yeni tasarım anlayışıyla birlikte tutku ve heyecan verici otomobiller üretme isteğinin en yeni örneği olan GT86’nın Türkiye Lansmanı İstanbul Park’ta gerçekleştirildi. Özellikle spor otomobil meraklılarının sabırsızlıkla beklediği arkadan itişli Toyota GT86, Temmuz ayı içerisinde Türkiye’de satışa sunulacak. Dünyada sadece Toyota’da sunulan önden yatay (boxer) motor ve arkadan itiş özelliklerinin hayat bulduğu sürücü odaklı GT86, aynı zamanda dünyanın en kompakt 4 kişilik spor otomobili olarak tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Spor otomobil anlayışındaki 50 yıllık Toyota birikiminin günümüze yansıması olan GT86, yere yakın olan ağırlık merkezi, üstün aerodinamik tasarımıyla heyecan ve sürüş keyfi arayanlara hitap ediyor.



Toyota Plaza Seçil Genel Müdür’ü Hasan Kamil Hayali GT86’nın Toyota için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek “Özellikle tasarım konusunda radikal bir değişim içine giren Toyota, tutkulu ve çekici görünüme sahip otomobilleriyle çok daha geniş kitlelerin öncelikli tercihi olmayı hedefliyor.” dedi. Yepyeni Toyota modellerinin, kalite ve dayanıklılığın yanısıra, daha çok heyecan veren tutkulu otomobiller olacağının GT86’da vücut bulduğunu da söyleyen Hasan Kamil Hayali “GT86, konsept aşamasından bugüne spor otomobil tutkunlarının yanısıra tasarım ve eğlenceli sürüş arayanlardan oluşan geniş bir hayran kitlesi kazandı. Toyota GT86’nın müşterilerimize yaşatacağımız heyecana ve onlarla yeniden kuracağımız duygusal bağa büyük katkı yapacağına inanıyoruz. Ayrıca, Toyota GT86 ile ‘Sıradaki Toyota’yı Bekleyin’ mesajını da geniş kitlelere veriyoruz.” şeklinde konuştu.





GT86’ya İlk Etapta 3 Ödül Birden

Toyota GT86 seri olarak üretilmeye başlandığı 2012 yılında ilk ödüllerini de toplamaya başladı. GT86, Subaru BRZ ile birlikte 2012 Uluslararası Araç Dinamikleri Dergisi Ödülleri’nde “Yılın Otomobili” seçilerek ilk ödülüne kavuştu. Yılın ikinci ödülü ise Toyota Başmühendisi Tetsuya Tada ve Subaru Başmühendisi Toshio Masuda’ya geldi. Tada ve Masuda 2012 Uluslararası Araç Dinamikleri Dergisi tarafından yılın en iyi “dinamik ürün tasarımcısı” seçildi. Akio Toyoda liderliğindeki Toyota GT86 takımı da aynı dergi tarafından yılın en dinamik takımı seçilerek 2012 yılının ilk yarısında 3. ödülünü de almış oldu.

Toyota GT86, düz vites versiyonunda 52.900 Euro fiyat etiketiyle Temmuz ayında Türkiye’de pazara sunuluyor. Toyota Plaza Seçil, GT86’yı sizlere tanıtmak için ziyaretinizi bekliyor.